Psichologinis klimatas Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre atšilo? | kl.lt

PSICHOLOGINIS KLIMATAS KLAIPĖDOS KULTŪRŲ KOMUNIKACIJŲ CENTRE ATŠILO?

Po darbo klimato tyrimo Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre iš jo pasitraukė septyni darbuotojai. Tyrimo prireikė dėl įstaigoje kilusios įtampos, skundų siuntinėjimo miesto vadovybei ir kai kurių darbuotojų nesutarimų su naujuoju vadovu. Teigiama, kad situacija centre pagerėjo.

Rugsėjo pabaigoje uostamiesčio merui Vytautui Grubliauskui teko tapti savotišku arbitru, painiojant įkaitusį intrigų kamuolį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (KKKC).

Tada ir buvo nuspręsta kviesti ekspertus iš šalies, kad šie ištirtų, kas gi vyksta šioje kultūros įstaigoje.

Pernai rudenį dėl skundų postą paliko ilgametis KKKC vadovas Ignas Kazakevičius.

Gegužės viduryje pareigas pradėjus eiti naujam KKKC direktoriui Liudui Andrikiui, problemos įstaigoje nesibaigė.

Rugsėjo pabaigoje savivaldybę pasiekė dar vienas darbuotojų grupės pasirašytas laiškas, kuriame teigta, kad šioje įstaigoje neva menkinamas darbuotojų orumas, nekonstruktyviai kritikuojama, nuvertinami darbuotojų pasiekimai, nepasitikima kompetencija.

Netrukus po šio skundo Klaipėdos meras atskirai susitiko ir su įstaigos darbuotojais, ir vadovais. Tada ir nuspręsta, kad be psichologų išsiversti nepavyks.

Tyrimas jau baigtas ir, pasak KKKC direktoriaus L.Andrikio, situacija dabar stabili, laikomasi psichologų rekomendacijų ir dirbama toliau.

"Situacija pasikeitė, pasikeitus kolektyvui. Nebeliko įtampos, kai iš įstaigos pasitraukė septyni darbuotojai. Jie išėjo savo noru. Jiems netiko nauja tvarka. Čia buvo tarsi toks sniego kamuolio efektas, vienas pasakė, kad išeis, paskui jį pasekė kiti. Dabar kolektyvas visiškai suformuotas, pavyko surinkti gerą, stiprią, iniciatyvią komandą, ir dirbame toliau. Mums pavyko susitelkti. Darbo atmosfera, manau, labai gera", – tikino L.Andrikis.

L.Andrikio teigimu, artimiausiu metu ketinama pakartoti psichologų rekomenduotą darbuotojų apklausą tais klausimais, kurie kėlė susirūpinimą dėl darbo psichologinės aplinkos, ir palyginti su ankstesniais rezultatais.

"Tačiau, kiek girdžiu iš darbuotojų, buvusios įtampos nebėra. Yra normalūs, geri darbiniai, kolegiški santykiai. Džiaugiamės gavę 60 paraiškų kitų metų parodoms ir renginiams, o tai yra dvigubai daugiau nei įprastai", – tvirtino L.Andrikis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Korektūra žurnalistei.

Darbuotojai pasitraukė anksčiau nei buvo atliktas darbo klimato tyrimas, o ne po jo. Jei taip iškreipiat faktus, kiek patikima jūsų teikiama informacija?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS