Rangovai teigia: žiemai pasiruošė | kl.lt

RANGOVAI TEIGIA: ŽIEMAI PASIRUOŠĖ

Už uostamiesčio priežiūrą atsakingi rangovai jau pasiruošę artėjančiam žiemos sezonui. Kiekvienam jų pristačius pasiruošimo priemones, Klaipėdos savivaldybės atstovai viliasi, kad šiemet tiek į gyventojų prašymus, tiek į kintančias oro sąlygas bus reaguojama kuo operatyviau.

Du ir trys rangovai

Būtent apie tai pasitarime Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir jo pavaduotojas Arūnas Barbšys kalbėjo su atsakingais rangovais.

"Buvo kalbama apie pasiruošimą žiemai, nepaisant, kokią šiltą ar jaukią ją prognozuoja. Ruoštis reikia taip, tarsi žiema būtų pati atšiauriausia", – sakė meras.

Kalbant apie gatvių priežiūrą, miestas padalintas į tris dalis – centrinę, pietinę ir šiaurinę.

Miesto gatvės skirstomos į pagrindines, į asfalto, akmens grindinio, žvyruotas, tiltus, įkalnes ir nuokalnes.

Gatvės priežiūrą šiaurinėje ir centrinėje miesto dalyse iki gruodžio 31 d. vykdys įmonė "Klaipėdos autobusų parkas", o pietinę miesto dalį prižiūrės bendrovė "Vakarų švara".

Ruoštis reikia taip, tarsi žiema būtų pati atšiauriausia.

Sausio pradžioje, pasibaigus konkursui, gatves valys trys, o ne du rangovai.

Už šaligatvių valymą bus atsakingi du rangovai – pietinę dalį prižiūrės bendrovė "Klaipėdos želdiniai", šiaurinę – bendrovė "Ecoservice".

"Kiekvienas iš rangovų buvo prašomas pristatyti, kaip pasirengęs, kalbant apie techniką, reikalingas priemones, žmones, stebėseną, kaip ruošiasi kiek įmanoma operatyviau reaguoti. Natūralu, kad kol nėra išbandymų, būtų sudėtinga spėlioti, kaip pasirengimo lygis realybėje veiks", – svarstė V.Grubliauskas.

Prioritetas – operatyvumas

Visi rangovai teigia esą pasiruošę labiau negu to reikalauja sudarytos sutarties sąlygos. Tad pasitarime akcentuoti ir kiti svarbūs dalykai – operatyvumas ir komunikacija.

"Klimato pokyčių ir išdaigų stebėsena primygtiniu prašymu turėtų būti maksimaliai daugiaplanė, labai operatyvi. Turbūt natūralu, kad krentančių snaigių niekas nesugaudys, bet laiką, per kurį būtų reaguojama, kėliau kaip vieną didžiausių prioritetų", – tikino miesto vadovas.

Vytautas Grubliauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Linkėjo bendradarbiauti

Taip pat kalbėta apie komunikacijos svarbą, kad išliktų galimybė patiems miestiečiams informuoti rangovus apie situaciją tam tikrose miesto dalyse.

"Visiems rangovams palinkėjau kiek įmanoma bendradarbiauti tarpusavyje, ypač tais atvejais, kai kažkurioje miesto dalyje kritulių ar pašalimo yra gerokai daugiau. Jeigu ten kiltų didžiulis poreikis ir reikėtų operatyviai išspręsti, kviečiau, kad, esant reikalui, žiūrėtų ne kad konkurentui būtų prasčiau, bet per atsakomybės prizmę – kad miestui ir miestiečiams būtų geriau", – pabrėžė V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Liaudis netiki rangovu pliurpalais. Ziema ir sniegas kaip ir kasmet ateina netiketai ir nepasiruosus. Pamatysit ka giedos zurnaliugos po pirmo sniego ..... ,,ziema kelininkus uzklupo netiketai ir nepasiruosusius,, . Paziurekit pernykscius pezalus.

jo

Gerai , kad klimato atšilimas, kitaip su Maroko auksine druska vairuotojams būtų dailusis čiuožimas ...netikėtai iškritus sniegui.

Klausimas

Ar vairai pasiruoše mačiau padangas tai tragedija dar ant rimtesniy kibiru vasara netinkamos o žiema tai baisu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS