Raudonai nušvitęs dangus išgąsdino klaipėdiečius | kl.lt

RAUDONAI NUŠVITĘS DANGUS IŠGĄSDINO KLAIPĖDIEČIUS

Uostamiestyje naktį į pirmadienį danguje sužibęs ryškiai raudonas šviesos blyksnis privertė nustėrti tai mačiusius klaipėdiečius. Įbauginti nesibaigiančio karo Ukrainoje žmonės labai nustebo išvydę galbūt pavojų signalizuojančią keistą šviesą prie savo namų.

"Tuo metu, kai ją pamačiau, vedžiojau šunį. Nebuvo jokio sprogimo, tik ryškiai raudona šviesa. Niekada anksčiau tokios matyti neteko, tik girdėjau, kad jos naudojamos esant pavojui", – kalbėjo vienas sunerimęs klaipėdietis.

Pasak Klaipėdos uosto patarėjos viešiesiems ryšiams Ignės Rotautaitės-Pukenės, uosto direkcija apie tai informacijos neturi.

"Direkcija su signalinėmis raketomis nėra susijusi, mes jų patys neleidžiame. Pasak Uosto kapitono tarnybos, signalines raketas naudoja laivai, kai jiems reikalinga pagalba. Tačiau mes nieko bendro su tuo neturime ir nieko neužfiksavome", – stebėjosi I.Rotautaitė-Pukenė.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Licencijavimo skyriaus viršininko Aido Šlečkaus teigimu, tokias signalines raketas gali įsigyti tik laivų savininkai.

"Laivuose naudojama pirotechnika skirta pagalbai išsikviesti ar pranešti apie pavojų. Raketos būna įvairių spalvų. Jas įsigyti gali tik laivų savininkai. Asmuo, turintis laivo dokumentus, gali įsigyti specializuotoje parduotuvėje. Signalinės raketos privalo būti kiekviename laive. Kiek man yra žinoma, raudonos yra plačiai naudojamos, tai yra pavojaus signalas", – tikino A.Šlečkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

miestelenas

šiandien vel skraido mero lektuvelis

dėdė Ignas, kaip visada,

apsiuostęs, ir į kelnes raguolių prisidėjęs.

Palangiškis

šiandien oras lektuveliu skraidymui palankus, tačiau šnipu lektuveliai dar neskraido, laukiame ju antskrydzio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS