Raudonasis Kryžius ieško naujų patalpų | kl.lt

RAUDONASIS KRYŽIUS IEŠKO NAUJŲ PATALPŲ

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Klaipėdos skyrius ieško naujų patalpų, kuriose galėtų ne tik rengti mokymus, bet ir sandėliuoti elektros generatorius, miegmaišius, kurie kitų metų vasarį bus išvežti į Ukrainą.

Tačiau šiomis dienomis uostamiestyje rasti laisvas patalpas – itin sudėtinga. Nepaisant to, į prašymą nebus numota ranka.

Pasak miesto vadovo Vytauto Grubliausko, organizacija jau buvo kreipusis į savivaldybę šiuo klausimu, tačiau tąkart tenkinti jų prašymą galimybės nebuvo.

Šį kartą, atsižvelgus į tai, kad organizacijoje savanoriauja šimtai savanorių, pasiryžusių padėti tiek saviems, tiek ir kaimynams ukrainiečiams, bus ieškoma nors laikinų patalpų.

"Iki vasario pradžios reikalingos patalpos sandėliavimui tų generatorių, kurie būtų surenkami čia, Klaipėdos mieste ir regione, ir po to būtų centralizuotai vežami į Vilnių, o iš Vilniaus – į Ukrainą", – teigė V. Grubliauskas.

Organizacijai reikalinga įvairi įranga, taip pat lovos, patalynė, šilti drabužiai.

Anot jo, patalpas rasti veikiausiai pavyks. Tačiau nepamirštama, kad organizacijai reikia ir nuolatinių patalpų, kuriose galėtų būti kaupiamos tam tikros atsargos pavojaus ar stichinės nelaimės atveju, taip pat ir rengiamiems mokymams, susirinkimams, aptarimams.

"Reikia turėti omenyje ir kitą dalyką – organizacijai reikalingos patalpos ir tam, kad ten būtų kaupiamos atsargos tam tikrų krizinių situacijų atvejui, kai Raudonasis Kryžius ateina į pagalbą. Tai potvynis, sausra, griūtis ar dar kas nors", – paaiškino meras.

Tokiems atvejams organizacijai reikalinga įvairi įranga, taip pat lovos, patalynė, šilti drabužiai.

"Ne tik norime, bet ir turime ieškoti galimybių, kaip galėtume padėti", – teigė meras.

Miegmaišių rinkimo akcija Klaipėdoje vyko gruodžio 10–11 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

labai nemaloni moteris ,savanavariavau ukrainieciu registro centre ,savimi pasitikinti AROGANCIJOS pilna baba ,isejau is RK del jos

JOLANTOS deka.RK važiuoja žemyn !

Arogancija,naglumas ir nepagarba kitiens šitaip menkindama savanorius lipa per galvas RK vadove.Neimanoma savanoriauti toj organizacijoje.

y

patalpos pas mero boba ligoninej
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS