Reklaminių automobilių savininkai įsismarkavo: į baudas nereaguoja? | kl.lt

REKLAMINIŲ AUTOMOBILIŲ SAVININKAI ĮSISMARKAVO: Į BAUDAS NEREAGUOJA?

Daugiabučių kiemuose, gatvėse paliekami neeksploatuojami, reklama paženklinti automobiliai – vis dar opi miesto problema. Nors savivaldybės kontrolieriai jų savininkams skiria baudas, pažeidėjų gretos nesitraukia.

Minijos gatvėje, ties Centriniu Klaipėdos terminalu, užfiksuota dar viena mašina, reklamuojanti automobilių supirkimą. Tokių mieste yra ne viena.

Dar pernai už valytuvų užkištas Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistų lapelis turėtų įspėti vairuotoją apie daromą nusižengimą. Tačiau, panašu, savininkas jo dar nematė.

„Jūsų automobilis laikomas bendrojo naudojimo vietoje, yra neeksploatuojamas ar paliktas be priežiūros. Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 414 straipsnyje už tai numatyta bauda nuo 70 iki 140 eurų, už pakartotinį pažeidimą – nuo 140 iki 300 eurų su galimybe konfiskuoti transporto priemonę“, – teigiama pranešime.

Kol kas vairuotojo geranoriškai prašoma patraukti mašiną arba pateikti informaciją apie naują automobilio savininką, jei šis buvo parduotas.

Ne vietoje numetami reklaminiai automobiliai – įsisenėjusi problema, kurią spręsti patikėta Viešosios tvarkos skyriaus specialistams ir policijos pareigūnams.

Apsukrūs verslininkai savo turtą demonstruoja gerai matomose vietose – šalia daugiabučių, prekybos centrų arba pagrindinių gatvių.

Praėjusį lapkritį kontrolieriai gavo nusiskundimų dėl palikto seno „Opel“, kuris trikdė eismą Vingio gatvėje. Dar anksčiau gyventojai pranešė ir apie Šiaulių gatvėje prie sankryžos nejudinamą „Volkswagen Golf“, taip pat reklamuojantį supirkimo paslaugas.

Savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Karolis Gedutis dienraščiui yra sakęs, kad reklama ant transporto priemonių nėra draudžiama, tačiau tokios mašinos negali trukdyti eismui ir užimti bendrojo naudojimo erdvių.

Tokiais atvejais ieškoma transporto priemonių savininkų. Nustačius šeimininkus, jie įpareigojami automobilius nedelsdami patraukti iš vietos, o nepaklusus informacija perduodama policijos pareigūnams, kurie tuo pasirūpina.

Už pakartotinį pažeidimą numatyta galimybė konfiskuoti transporto priemonę, tačiau šį nutarimą priima teismas.

GALERIJA

  • Reklaminių automobilių savininkai įsismarkavo: į baudas nereaguoja?
  • Reklaminių automobilių savininkai įsismarkavo: į baudas nereaguoja?
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Kks

Geda nemoka istatymu pakeisti.ir baiktusi tokia nesamone. . .

svsv

Automobilis stovi ant vejos, vien už tai jau reikėtų bausti...

Pydarui anonimui

O tai kad tie kibrai nera nei drausti , nei turi tech apziuros talona.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS