Rekonstrukcijos baigiamieji darbai: Mokyklos gatvėje sodina medelius | kl.lt

REKONSTRUKCIJOS BAIGIAMIEJI DARBAI: MOKYKLOS GATVĖJE SODINA MEDELIUS

Baigiant rekonstruoti Sendvario sankryžą bei šalia esančius Mokyklos gatvės ir Šilutės plento ruožus, palei gatves sodinami nauji medžiai.

Rekonstrukciją atliko įmonė "YIT Lietuva". Jos ryšių su visuomene vadovė Akvilė Varanauskienė sakė, kad, pabaigus projektą, gatvė įgis patrauklų žalią rūbą.

"Iš viso bus pasodinta beveik 300 gudobelių, 40 europinių liepų, 43 paprastieji klevai ir 22 karpotieji beržai. Tikimės, kad gyventojus nudžiugins pavasarį sužaliuosiantys medžiai", – vylėsi atstovė.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyrius patikslino, kad palei Mokyklos gatvę lapuočiai įkurdinami pagal vieną savivaldybės projektą, palei Šilutės plentą – pagal kitą.

Rekonstravus Sendvario žiedinę sankryžą į šviesoforais reguliuojamą, buvo nukirstas vienas garsiausių uostamiesčio medžių. Pačiame žiedinės sankryžos centre augo šimtametė guoba, apie kurią sklandė daugybė linksmų istorijų.

Sovietiniais laikais iš lūpų į lūpas buvo perduodama, kad esą į uostamiesčio policijos komisariatą naujai paskirtiems jauniems patruliams būdavo duodamas išbandymas. Vyresni kolegos liepdavo mikliai atsakyti į klausimą – kurioje miesto sankryžoje auga medis. Dažniausiai tai jaunus pareigūnus išmušdavo iš vėžių.

Dar viena istorija dalijosi kiti klaipėdiečiai. Esą miestiečiai lažindavosi, ar atsiras toks žmogus, kuris pajėgs vienas pats apglėbti šią guobą. Viena moteris prisiminė, kad pralošė konjako butelį, kai linksma kompanija, sėdusi naktį į taksi, atskuodė į Sendvario žiedinę sankryžą rankomis matuoti guobos kamieno skersmens.

Vis dėlto šioje vietoje nebus atsodinta nė viena guoba, kuri galbūt primintų legendomis apipintą čia augusį medį.

Palei Mokyklos gatvę sodinami devyni paprastieji ir 22 karpotieji klevai. Prie Sendvario augs 11 paprastųjų klevų, prie prekybos centro "Lidl" taip pat sodinami klevai.

Savivaldybė informavo, kad 256 želdiniai kainuos 17,3 tūkst. eurų be PVM.

Medžiai šiame rajone sodinami ir pagal kitą projektą, kuriuo rekonstruotas Šilutės plentas nuo Paryžiaus Komunos g. iki Kauno g.

Šilutės pl. prie gyvenamųjų namų bus pasodinta 40 paprastųjų liepų, kurios atsiėjo 10,2 tūkst. eurų, ir 92 gudobelių krūmai, kurie kainuos 803 eurus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Gyventoja

O mums išvažiavimas po rekonatrukcijos labai blogas .Pėstiesėms taip pat .Bėda kad neraštingi planuotojai .nemato visumos .ne dykumoje gi ,šalia žmonės gyvena su savo poreikiais.

ezys

>>>Vietinis. Ir kada tas tiltas bus, o didysis stratege? Gal nusileiskit truputuka is debesu ;)

kas matė

kokias linijas ir "pilvus" išpaišė Mokyklos gatvėje ties vw centru. Prieš susiaurėjimą dingsta kairė kraštinė juosta. Kas jas matys kai žiemą pasnigs?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS