Rinkėjai veržiasi balsuoti iš anksto: aktyviausi neringiškiai | kl.lt

RINKĖJAI VERŽIASI BALSUOTI IŠ ANKSTO: AKTYVIAUSI NERINGIŠKIAI

Seimo rinkimų antrojo turo išankstinis balsavimas nustebino rinkėjų aktyvumu. Lietuvoje valią pareiškusiųjų skaičius po pirmos dienos, palyginti su balsavimu prieš dvi savaites, išaugo daugiau nei dvigubai. Klaipėdoje rinkėjai taip pat buvo labai aktyvūs.

Klaipėdoje pirmą antrojo rinkimų turo išankstinio balsavimo dieną pilietinę pareigą atliko beveik 1,7 tūkst. rinkėjų (1,37 proc.).

Prieš dvi savaites, pirmojo išankstinio balsavimo turo pirmą dieną, tokių buvo 1,1 tūkst. Rinkėjų aktyvumas tąkart nesiekė nė vieno procento.

Labai tvarkingi srautai, žmonės ateina ir ilgai neužsilaiko, juk reikia tik vieną kryžiuką brūkštelėti, bakst, ir viskas.

Pajūrio rinkimų apygardoje yra per 32 tūkst. rinkėjų, iš jų pirmadienį jau balsavo 588 (1,83 proc.), iš Marių apygardos, kur suskaičiuota daugiau nei 33 tūkst. rinkėjų, pilietinę pareigą atliko 361 klaipėdietis (1,09 proc.), iš Danės apygardos (32 tūkst. rinkėjų) balsavo 419 (1,3 proc.) žmonių, iš Baltijos apygardos (33 tūkst. rinkėjų) – 412 (1,24 proc.) rinkėjų.

Patys aktyviausi buvo neringiškiai, kurie priklauso Pajūrio vienmandatei rinkimų apygardai. Iš trijų Kuršių nerijoje esančių apylinkių balsavo 242 rinkėjai, tai yra 5,51 proc. balso teisę turinčių Neringos savivaldybės rinkėjų.

"Pirmadienį sekėsi puikiai, antradienį ritmas kiek didesnis nei pirmą dieną. Labai tvarkingi srautai, žmonės ateina ir ilgai neužsilaiko, juk reikia tik vieną kryžiuką brūkštelėti, bakst, ir viskas. Visi labai greitai apsisuka. Džiugu, kad viskas vyksta sklandžiai", – sakė Danės vienmandatės rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Iki ketvirtadienio išankstinis balsavimas vyks Žvejų rūmuose. Atvykti galima nuo 7 iki 20 val.

Aktyviai balsuojama ir visoje Lietuvoje. Pirmą išankstinio balsavimo dieną antrajame ture pilietinę pareigą jau atliko 27,6 tūkst. piliečių (1,2 proc.), pirmajame ture jų buvo kiek mažiau nei 13 tūkst. (0,54 proc.).

Tačiau ankstesnių metų patirtis rodo, kad rinkėjų aktyvumas antrajame rinkimų ture paprastai būna mažesnis nei pirmajame. Kaip bus šį kartą, neprognozuojama.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Andrius

Jasaitis parsidavelė bestuburė kekŠė, gyvenanti ant naujos bobos sprando Purvynėje su netyčiuku benkartu

Justas

Nuo Jasaičio ir Lendraičio vemti verčia - palaiko ir koncervatorių ir liberalą. Ar jau jūs visai vertybių nebeturite, gi esate socdemai, ar debilai?

Bebras

Aktyviausi ,,neringiškiai" yra vilniečiai ir kauniečiai... kurie nenori mokėti už keltą ir ekologinį postą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS