Rožynas Klaipėdos centre taps mašinų aikštele | kl.lt

ROŽYNAS KLAIPĖDOS CENTRE TAPS MAŠINŲ AIKŠTELE

Šalia J.Karoso muzikos mokyklos ilgus metus praeivius džiuginęs vešlus rožynas iškeltas kitur, nes pritrūko vietos baigiamo renovuoti „Viktorijos“ viešbučio automobilių aikštelei. Esą taip buvo numatyta ir aplinkos sutvarkymo projekte.

Žydintis rožynas pačiame miesto centre, šalia J.Karoso muzikos mokyklos, per kelias dienas virto juodu sklypu, visus gėlių kelmus teko iškasti ir perkelti į kitas klombas.

Miesto želdinius prižiūrinčios įmonės darbuotojai iškasė beveik 200 brandžių rožių kelmų.

Į šalia esantį Vydūno skverą pasodinti 108 kelmai, iki dešimties rožių perkelta į Lietuvininkų aikštės gėlyną ir per 80 – į gėlyną prie senojo turgaus.

Buvusi rožių augavietė bus užlyginta ir užasfaltuota, taip praplečiant greta esančią automobilių stovėjimo aikštelę šalia baigiamo atnaujinti viešbučio „Viktorija“, kuris priklauso Klaipėdos tarybos nariui, „valstiečių“ frakcijos atstovui, verslininkui Arūnui Tumai.

Prieš kelias dienas jo patikėtinis, prieš pusantrų metų aukštas pareigas Klaipėdos savivaldybėje palikęs valdininkas Liudvikas Dūda kreipėsi į savo buvusią darbovietę  ir pranešė, kad išsikastų rožes, nes reikia pradėti aikštelės įrengimo darbus.

Klaipėdos savivaldybėje patvirtino, kad viešbučio „Viktorija“ aplinkos sutvarkymo projektas yra suderintas.

Pagal jį ir buvo numatyta rožyną prie J.Karoso muzikos mokyklos sunaikinti.

Iš pradžių tikėtasi, kad rožes pavyks toje vietoje išsaugoti, bet esą ten yra požeminės elektros komunikacijos ir rožės nebegalėjo likti.

GALERIJA

  • Rožynas Klaipėdos centre taps mašinų aikštele
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

> klpd

nu tu ir buks. Beviltiška. Tai ar kitu apsimėst gera yr

Enya

Dvasios ubagai! Žydinčio rožyno grožis iškeistas į betono dykvietę..

>

Klausimeliai,-Kiek miestui !? kainavo "roziu deportacija" ?Negi Karoso muzikos mokykla, neturi "raudonu pastato liniju"-teritorijos!?Kaip "deres"? muzika ir automobili parkingas !? Kaip suprantu,"Viktorijos viesbutis visai kitame kvartale,tad kas "dalina" ,"viesbuciui", teritorijas ant zemes, po zeme(buve Montes g-ve.gyvenami namai("atgimimo aikste-bliudo pasakos")!? "Miestas" ,neperseniausiai, irenge Vytauto gatveje "kruva" parkingu,kieno naudai !?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS