Potvynis Rusnėje: į mišias kunigas atvyko Palangos tiltą primenančia estakada | kl.lt

POTVYNIS RUSNĖJE: Į MIŠIAS KUNIGAS ATVYKO PALANGOS TILTĄ PRIMENANČIA ESTAKADA

Šilutės rajono savivaldybė pirmadienį dėl potvynio paskelbė ekstremalią situaciją šešiose seniūnijose. Dėl savaitgalį pakilusio vandens lygio Rusnės kelyje nutrauktas automobilių perkėlimas, gyventojus į žemyną plukdo amfibija.

Duonos neprireikė

Sudėtinga situacija susidarė dėl ledų sangrūdos, kuri užkimšo Atmatos žiotis ties Uostadvariu. Nemuno vaga pajudėję ledai įstrigo, todėl ėmė kilti vanduo.

Šilutės rajono savivaldybės vyriausiasis specialistas civilinei saugai Arvydas Gorodeckas aiškino, jog kol kas gyventojų pagalbos šauksmų nebuvo.

"Nerimastingų skambučių dar nesulaukėme, matyt, vaistų ir maisto visi dar turi. Vienais metais sulaukėme tokio skambučio, žmogus aiškino, jog duona baigėsi. Skambinau kaimynystėje gyvenantiems ir prašiau paskolinti. Kaimynas pasakė, kad šis žmogelis ir ne potvynio metu duonos niekada neturi. Kiekvienas nori išnaudoti kitus, o pats nenori pasirūpinti. Duok jam duonos, ir viskas", – juokėsi A.Gorodeckas.

Sugedo technika

Pirmadienį kelyje Šilutė–Rusnė vandens lygis pasiekė 95 cm.

"Sekmadienio vidurdienį vandens lygiui pakilus iki 80 cm, buvo nutrauktas automobilių kėlimas specialia technika", – aiškino A.Gorodeckas.

Kol kas gyventojai keliami amfibija, kuri užlietu keliu žmones plukdo tris kartus per dieną.

Dabar rusniškiai nuodėmes jau išpirko ir gali ramiai savaitę gyventi.

"Kiti gali pėsčiomis pereiti užlietą ruožą estakada. Estakadoje papilta smėliuko, todėl įspūdis – lyg Palangos tiltu eitum. Po kojomis smėlis, aplink vanduo šniokščia – egzotika", – juokavo A.Gorodeckas.

Pasak jo, jau ketinta baigti remontuoti specialų automobilį, kuris pajėgia automobilius plukdyti esant 1,2 m vandens lygiui.

"Viliamės, jog per keturias ar penkias paras sangrūda pajudės, vandens lygis turėtų kristi. Nežadame nieko sprogdinti, kam tas žuvytes gąsdinti, gamta natūraliai susitvarkys", – svarstė A.Gorodeckas.

Dalia Drobnienė

Į salą – aukoti mišių

Rusnės seniūnei Daliai Drobnienei sekmadienį teko neįprastas vaidmuo – moteris estakados viršumi lydėjo į mišias atvykusį kunigą.

"Sekmadienį teko estakada parsivesti kunigą Remigijų Saunorių, parodėme, jog ir pėsčiomis salą galima pasiekti. Rusnėje jis mišias aukojo koplytėlėje. Dabar rusniškiai nuodėmes jau išpirko ir gali ramiai savaitę gyventi", – tikino Rusnės seniūnė.

D.Drobnienė džiaugėsi, jog šis potvynis nėra toks smarkus.

"Svarbu, kad tai yra pavasarinis potvynis ir paskutinis šiais metais Rusnės salai. O kitais metais jau naudosimės estakada. Kiek jis betruktų, nėra taip svarbu. Kaip Dievulis duos, taip ir džiaugsimės. Gal tik vertėtų perspėti, kad svečiai šiuo metu nelankytų Rusnės. Pėstiesiems padarytas takas estakados viršumi. Ten yra įrengti atitvarai, dažnas mėgina juos perlipti, nors perspėjimai ir yra", – perspėjo seniūnė.

GALERIJA

  • Potvynis Rusnėje: į mišias kunigas atvyko Palangos tiltą primenančia estakada
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pensininkas

Tetulyte, daugiau nebegerk! Bet pavadinimo neberezgi.

greta

gobšuoliai

Pagarba Seniunei

Pagarba Seniunei, besirupinanciai ir zmoniu sielu ramybe, kunigui irgi, malonu skaityti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS