Sankryžoje – stresas klaipėdiečiams: vairuotojai ne savo valia nusižengia taisyklėms? | kl.lt

SANKRYŽOJE – STRESAS KLAIPĖDIEČIAMS: VAIRUOTOJAI NE SAVO VALIA NUSIŽENGIA TAISYKLĖMS?

Klaipėdiečiai piktinasi judrios uostamiesčio sankryžos eismo reguliavimu. Esą įspėjamasis mirksintis žalias šviesoforo signalas veikia pernelyg trumpai, tad į sankryžą įvažiavę vairuotojai ne savo valia nusižengia taisyklėms.

Be kaltės kalti

Jaunas klaipėdietis Marius tikina norintis, kad Klaipėdos gatvėmis važinėti būtų saugiau. Jis piktinasi netvarka Taikos prospekto bei Paryžiaus Komunos ir Rūtų gatvių sankryžoje.

Esą čia žalias signalas mirksi ir taip įspėja apie besibaigiantį laiką įveikti sankryžą vos vieną kartą ir tai trunka tik sekundę. Pasak vaikino, per tiek laiko pervažiuoti sankryžą neįmanoma, todėl vairuotojai ne savo valia tampa pažeidėjais.

Klaipėdietis išsiaiškino, kad šviesoforų įrengimo ir sureguliavimo įstatymas nurodo, jog minimali mirksėjimo trukmė yra dvi, o maksimali – 4 sekundės.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika teigė, kad minėtoje sankryžoje yra ir daugiau problemų, o vien pailginus šviesoforo mirksėjimo laiką jų išspręsti nepavyks.

Painiava dėl perėjos

Pirma bėda minimoje sankryžoje – dar neatsirado žalia rodyklė sukant iš Taikos prospekto į Paryžiaus Komunos gatvę. Pasukti sunku, nes pirmoji eismo juosta pažymėta A raide, tad visos kitos transporto priemonės turi tilpti antroje juostoje. Po pietų ten susidaro kamšatys.

Didesnė problema sankryžą įveikti pėstiesiems, kurie, būdami Paryžiaus Komunos gatvės pusėje, nemato šviesoforo. Jis sumontuotas kairiau, o žmonės eina dešiniau.

Pėstieji blaškosi – vieni eina tiesiai prieš šviesoforą, ten, kur nėra pažymėta perėja, kiti – gerokai dešiniau, kur gatvė subrūkšniuota. Žmonės gatvę dažnai kerta net degant raudonam šviesoforo signalui, kurio nemato.

Pasukę į šią gatvę, vairuotojai turi būti ypač atsargūs.

Šias problemas kelių policininkai yra išsakę savivaldybės Transporto skyriui. Atrodo, kad ties minima vieta renovuojant šaligatvius ir dviračių takus bus tinkamai sutvarkyti ir perėjos ženklai.

Suteikė vilčių

Įveikti sankryžą iš Paryžiaus Komunos ir Rūtų gatvių sudėtinga dar ir todėl, kad jos yra judrios dėl didelio mokyklų bei kitų įstaigų skaičiaus.

M.Džermeika žadėjo kartu su tarnybos specialistais dar kartą įvertinti situaciją ir apsvarstyti, ar minėtos krypties važiavimo ilginimas nesugadins eismo tvarkos kitomis kryptimis.

"Pati sankryža reguliuojama gerai, šviesoforo fazių, mano galva, pakeisti neišeis, nes sukeltume spūstis kitomis kryptimis ir sykiu – naują pasipiktinimo bangą. Reikia rasti optimalų variantą", – kalbėjo M.Džermeika.

Pareigūnas svarstė, kad pereiti šią sankryžą senyvo amžiaus žmonėms, kurių būtent šiame rajone gyvena labai daug, trunka ilgiau nei jauniems. Tai stabdo automobilių, sukančių į pagrindinę gatvę, eismą.

Galbūt problemą pavyktų išspręsti, jeigu Paryžiaus Komunos gatvė būtų platesnė. Mat automobiliai išsirikiuoja į dvi eiles tik pačiame jos gale ir į papildomą juostą telpa vos kelios mašinos. Padėtis galėtų pasikeisti tik tuomet, jeigu visa ši gatvė būtų rekonstruota ir gerokai praplatinta.

"Trečius metus kelių policininkai kartu su "Gatvių apšvietimo", Transporto skyriaus darbuotojais išvažiuojame į miesto gatves ir stebime vietas, kurias reikia taisyti. Panašų išvažiuojamąjį patikrinimą galima atlikti ir dėl Taikos prospekto ir Paryžiaus Komunos bei Rūtų gatvių sankryžos", – žadėjo Kelių policijos vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Renata

Pabaikit pirma silutes plenta remontuot buduliai jus, nesutvarko vienos gatves, net vienos sankryzos, o cia jau planus kuria kitoms, juk pinigus isplausit, darba sušiksit ir klaipeda dar labiau spustyse skes. Jau pamatem, ka per juros svente imbicilai pridirbo palikdami viena leisgyve gatve pravaziavimui, tai jau gal nebedarykit nieko, nes 100% bus blogiau

Romas

Balandžio 29 d. ir aš gavau bauda Taikos pr. -Paryžiaus Komūnos sankryžoje, rašo kad įvažiavau į šviesaforu reguliuojamą sankryžą ir ją pervažiavau degant geltonam šviesaforo signalui...

R

Žalio mirksinčio laikas turėtų būti visur vienodas. Šitoje sankryžoje jis yra itin trumpas, praėjusią sav. važiavau ir atrodė kaip įprasta kitur, turėjau spėti, nestabdžiau. Bet jau atėjo bauda už įvažiavimą į sankryžą degant geltonam šviesaforui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS