Savivaldybė neapsisprendė, kur kraustysis | kl.lt

SAVIVALDYBĖ NEAPSISPRENDĖ, KUR KRAUSTYSIS

Klaipėdos miesto savivaldybė turėtų apsispręsti, ar tęsti naujo savivaldybės pastato paieškas. Galimybių studija, kuri turėjo išgryninti tolesnį šios idėjos vystymosi kelią, jau baigta, ji artimiausiu metu turėtų būti pristatyta tarybos kolegijai.

Tyrėjai laukia pinigų

Tai jau antroji galimybių studija, kurią atliko ta pati vilniečių kompanija. Anksčiau "Resolution advisers LT" pavadinimą turėjusi nekilnojamojo turto konsultacijų įmonė šiuo metu perkrikštyta į "Newsec advisers LT" bendrovę.

Prieš trejetą metų šie konsultantai už 4,5 tūkst. eurų analizavo, ar uostamiesčio valdžiai išvis reikia keltis į naujas patalpas. Šiais metais už kiek mažesnę, 3,96 tūkst. eurų, sumą buvo ieškoma konkretesnių kelių, kaip perkraustyti savivaldybę.

"Studija atlikta, sąskaita savivaldybei išrašyta, laukiame apmokėjimo. Visa kita komentuotoja savivaldybės administracija", – tik tiek apie nuveiktą darbą galėjo pasakyti šios įmonės atstovas Gintaras Toločka.

Išaiškėjo kainos

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas aiškino, kad nors studija jau yra parengta, tačiau ji nėra apsvarstyta.

"Pristatysime ją tarybos kolegijai. Studijos rengėjų prašėme įvertinti patalpų nuomos ir pirkimo variantus. Sulaukta penkių pasiūlymų iš verslo subjektų. Išlieka tie patys variantai – patalpas nuomotis verslo centre "Vitė", keltis į "Memelio miesto" teritoriją, kraustytis į viešbutį "Viktorija", – aiškino S.Budinas.

Svarstoma ir naujo administracijos pastato statyba, tačiau galimybių studijoje paliktas ir paskutinis kelias – nieko nedaryti, savivaldybei pasilikti tame pačiame pastate.

"Šioje studijoje išdėstyta viskas konkrečiai – kas ir kiek gali kainuoti. Pirmoji studija tik ištyrė esamą padėtį. Antroji studija pateikia konkrečius siūlymus. Mes žinome konkrečias kainas, kiek atsieis pastatų išlaikymas", – tikino S.Budinas.

Prireiktų 10 mln. eurų

Galimybių studijos rengėjams savo pasiūlymą pateikęs bendrovės "Kamineros grupė" direktorius Arūnas Tuma viešai net jau yra įvardijęs, kiek kainuotų viešbučio "Viktorija" pavertimas savivaldybės administracijos pastatu, galbūt net ne su viena posėdžių sale.

Milijonas ten ar šen – didelio skirtumo nėra. Gal 8 milijonus eurų kainuos, o gal ir visus 10 mln. eurų.

"Milijonas ten ar šen – didelio skirtumo nėra. Gal 8 milijonus eurų kainuos, o gal ir visus 10 mln. eurų. Bet tai tik preliminarūs skaičiavimai. Pirma turime baigti išorės rekonstrukcijos darbus. Klausimų dar yra ir dėl dokumentacijos, bet viskas labai ilgai trunka", – kalbėjo A.Tuma.

Verslininkas aiškino, kad tokios sumos šiems rekonstrukcijos darbams tektų paieškoti.

"Turime ir taip, kur investuoti. Jei savivaldybė duotų atsakymą, tuomet reikėtų kreiptis į banką. Tačiau kol kas tyla, jokių atsakymų nėra", – prisipažino A.Tuma.

Per maža konkurencija

Mero pavaduotojas Artūras Šulcas leido suprasti, kad kardinalių sprendimų visą dešimtmetį gali net nebūti.

"Nėra jokio sprendimo ir artimiausiu metu jo nebus. Mums velnias blauzdos nelaužia. Tai yra dešimties metų perspektyvos klausimas. Tauta pati susikūrė mitą – esą va yra pastatas ir savivaldybė jį nupirks. Šis rinkos tyrimas mums rodo, kad nebūtų iš ko rinktis, jei skubiai sugalvotume ką nors įsigyti. Jei konkursas būtų dabar, būtų tik du pretendentai – "Viktorijos" viešbutis ir "Vitės" kvartalo biurų pastatai", – aiškino A.Šulcas.

Tačiau miesto centre esantis "Viktorijos" viešbutis netenkina vieno iš reikalavimų – nėra mažiausiai pustrečio šimto vietų automobilių aikštelės.

A.Šulcas svarstė, kad šios kadencijos politikai greičiausiai taip ir liks neišgryninę šios savo iškeltos persikraustymo vizijos.

"Kalbama tik apie naujas patalpas. Jei jau savivaldybė nuspręstų kraustytis arčiau vandens, aiškėja, kad artimiausiu metu to nebūtų įmanoma įvykdyti, nes nėra detaliųjų planų. Kitas klausimas – ar verta tai daryti? Įsikūrimas buvusios "Laivitės" teritorijoje kažin ar įvyktų per dešimtmetį. Savivaldybė persikeldama į kurią nors miesto teritoriją, generuotų šios vietos vystymąsi", – pastebėjo šiuo metu mero pareigas einanti vicemerė Judita Simonavičiūtė.

GALERIJA

  • Arūnas Tuma
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Jonika

Reikia padaryti, kaip Kaune, pradžioje 30% sumažinti darbuotojų ir pamatysite kaip darbai pajudės į priekį, nereikės keisti patalpų, dalį dar galėsite nuomoti. Gyventojų skaičius mažėja, o biurokratai pampsta, net nebe sutelpa.

Anonimas

Siūlau arčiau Dumpių kur nors....Ten smarvės nėra ir vietos automobiliams pakankamai. O už sutaupytas lėšas Tarybos nariai premijas galės išsimokėti.

GĖDA!!!

Gėda net skaityti, kad SAUJELEI SAVIVALDYBĖS VELTĖDŽIŲ reikia 10 mln. EUR išsikraustyti į naujas patalpas. O tos jau seniai VISIEMS MIESTO GYVENTOJAMS galvos skausmą keliančios Šilutės pl.-Baltijos pr. sankryžos sprendimą - tie patys valdininkai daugybę metų vis atidėlioja. Įdomu, kiek mokesčių mokėtojų milijonų ta "saujelė" jau iššvaistė visokiems patarėjams ir kitiems savo keistai atrodantiems "projektams"? Jiems, matai, reikia erdvių patalpų ir patogaus privažiavimo prie šiltos vietelės. O visi kiti eiliniai mokesčių mokėtojai tegul ir toliau kasdien dūsta kamščiuose ir keikia savo likimą, kad gyvena prie tokios "liberalios" valdžios
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS