Savivaldybės atstovai tikina: automobilių stovėjimo aikštelė niekur nedings | kl.lt

SAVIVALDYBĖS ATSTOVAI TIKINA: AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO AIKŠTELĖ NIEKUR NEDINGS

Didžiosios Vandens gatvės pradžioje, ties susikirtimu su Tiltų gatve, prasidėję atnaujinimo darbai praeiviams sukėlė įvairių minčių. Buvusi automobilių stovėjimo aikštelė tapo panaši į būsimo pastato pamatus. Tačiau savivaldybės atstovai tikina, kad sutvarkius požemines komunikacijas čia ir toliau liks vieta mašinoms, aikštelė nebus užstatyta.

Liepos pradžioje, pabaigus Sukilėlių gatvės atnaujinimą ir atvėrus ją klaipėdiečiams bei svečiams, darbai persikėlė į kitas senamiesčio gatves.

Pradėtas ir Didžiosios Vandens gatvės atnaujinimas nuo Tiltų gatvės, netoli Senamiesčio autobusų stotelės, kur dar ne taip seniai buvo automobilių stovėjimo aikštelė.

Šiuo metu buvusioje aikštelėje yra didelė stačiakampio formos duobė.

Praeiviams susidarė įspūdis, kad čia ruošiamasi statyti naują pastatą, kitaip tariant, prasidėjo buvusios automobilių stovėjimo aikštelės užstatymas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus patarėjas Romualdas Stasiulis patikino, kad jokio pastato čia statyti neketinama.

Jokio statinio toje vietoje nebus, liks aikštelė.

"Čia yra rekonstruojama Didžioji Vandens gatvė ir kartu automobilių stovėjimo aikštelė. Ji bus sutvarkyta, ten dirbo archeologai, yra atkasti senų pastatų pamatai, gal dėl to ir susidarė įspūdis, kad bus kažkas statoma. Bet jokio statinio toje vietoje nebus, liks aikštelė", – pabrėžė R.Stasiulis.

Kapitalinį remontą Didžiojoje Vandens gatvėje planuojama baigti per šiuos metus.

Darbų finišo iki šių metų pabaigos tikimasi ir Žvejų gatvėje.

Miesto vadovai jau anksčiau neslėpė, kad didžiausias iššūkis – akmens grindinio sutvarkymas senamiestyje. Jį bus siekiama pakloti maksimaliai lygiai.

Rudenį planuojamas dar dviejų senamiesčio gatvelių – Teatro ir Daržų – atnaujinimo startas, čia remonto darbus numatoma baigti kitąmet pavasarį.

Visų senamiesčio gatvių atnaujinimo darbų vertė – 3,5 mln. eurų.

Taip pat yra parengtas ir šiuo metu derinamas Aukštosios gatvės kapitalinio remonto projektas, tikimasi, kad netolimoje ateityje pavyks pradėti ir šios gatvės atnaujinimo darbus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

A.V

Vidurį senamieščio parkofkę įkišo. Vietoj to kad atstatytų prieškarinį pastatą. Arba žmonėms viešą erdvę. Proto bokštai.

Paaiškinimai

Atsakymai į komentarus: § cia cia jau nebe Klaipėdos dienna seniai, ją nusipirko Kauno Diena, todėl ir maišosi pastoviai informacija tarp Kauno ir Klaipėdos § po pirmo potvynio ar atlydžio taip, visą atliktą darbą panaikins, nes atliekami darbai (pats stebėjau) atliekami skubiai ir neapgalvotai § aikštelė liks, nes ji priklauso keistam " prekybos centrui kiras" Čia Klaipėda, čia nevertinamas istorinis miesto turtas, čia karaliauja korupcija ir džiazas. Neveltui kai kas tai įvardija kaip džiazuojantį miestą :(

to to Kaunas

Ar sunku pavadinime paminėti miestą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS