Savivaldybės kontrolierei – politikų ir gyventojų skundai | kl.lt

SAVIVALDYBĖS KONTROLIEREI – POLITIKŲ IR GYVENTOJŲ SKUNDAI

Klaipėdos savivaldybės administracijos ir miestui priklausančių įmonių veiklą kuruojanti savivaldybės kontrolierė Daiva Čeporiūtė teigė, kad pernai, be auditų, kuriuos tarnyba privalo atlikti, teko nagrinėti ir politikų bei miesto gyventojų skundus. Ne vienas jų buvo susijęs su sporto sritimi.

Iš viso savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba pernai gavo 13 skundų, tris – per paskutinįjį metų ketvirtį.

"Dalį jų persiuntėme Klaipėdos savivaldybės administracijai, nes tai ne mūsų tarnybos kompetencija. Vienas klaipėdietis skundėsi, kad buvo, jo manymu, neteisingai nubaustas dėl pastatyto automobilio, daugiabučių bendrija turėjo pretenzijų, kad gatvė blogai valoma. Aiškinomės, kodėl reikia mokėti už automobilių stovėjimą aikštelėje prie Šiaurinio molo, nes ten nebuvo nuorodos apie mokėjimus. Taigi nemažai skundų – žemiški, bet buvo ir tokių, kurie buvo mūsų tarnybos kompetencija", – teigė D. Čeporiūtė.

Nemažai skundų – žemiški, bet buvo ir tokių, kurie buvo mūsų tarnybos kompetencija.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba ištyrė uostamiesčio politikų skundą dėl "Barcelonos" futbolo akademijos "Barça Academy" vasaros stovyklos dalinio finansavimo socialiai remtiniems vaikams.

Dar sprendžiant klausimą dėl lėšų skyrimo, politikų nuomonės gerokai išsiskyrė, todėl siekta išsiaiškinti, ar miesto biudžeto skirtos lėšos buvo panaudotos skaidriai.

Skundo savivaldybės kontrolierė sulaukė ir dėl krepšinio klubo "Neptūnas" finansavimo.

"Šį skundą mums persiuntė iš Seimo, bet mes dar 2017–2018 m. buvome atlikę sporto finansavimo auditą. Tuomet buvo aiškinamasi ir tai, ar savivaldybė teisėtai finansuoja sporto įstaigas, skirdama iki 250 tūkst. eurų per metus. Taigi pernai tyrėme skundą ir dėl "Neptūno" finansavimo", – teigė kontrolierė.

Pasiteiravus, ar buvo, kad kas nors apskųstų savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybą, kad ko nors nepadarė ar padarė netinkamai, D. Čeporiūtė tikino, kad su tokiu atveju nesusidūrė.

"Bet dabar – rinkimų kampanijos metas, tad visko gali būti", – neatmetė kontrolierė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klpd.2

O kas vyksta pas mus?Ponia gražiai rankioja prieštaravimus teisės aktams ir ramiai išsiunčia su ataskaitom į Vilnių. Ne daugiau. Pažeidimai visur. Ir savivaldybių įstatyme deklaruoajmiems įstatymams, ir turto valdyme, jo naudojime, sveikatos priežiūros įstaigų įstatymui, ir kur pirštu bedursi..:D) Dešimtys atvejų. Bet ponia Kerekeš čia ne-prie-ko. Ji gi stropiai surašo kas kur kaip kas pažeista (gausybė atvejų:D), bet daugiau daryti nieko neprivalo? Kaip minėjau, tarnybos įstatų neįmanoma paskaityti - svetainė ir kt. viešinimas galimai tyčia uždarytas, bet kad ir būtų tokia galimybė, įtariu kad tikrai juose tikrieji, pirminiai ir pačioje šios tanybos įkūrimo laikotarpyje prieš daug metų, tikrieji uždaviniai ir tikslai bus ,,išblukę":D) Kažkaip netyčia, lyg jų ir nebūtų buvę..:D) Taigi čia yra sritis pavaldi Teisingumo ministerijai, kuri patys žinot kokioj vietoj dabar yra..tiksliau, kokioj siknoj..:D) Irgi jau daug metų

Klpd.

Ką gali ši ponia jeigu ji buvo prieš daug metų paskirta tos pačios savivaldybės valdžiukų? Ir jeigu būtent jie sprendžia apie jos darbo rezultatus ir moka jai algą:D)Norėčiau pasukt temą kitu kampu _ o jūs ar atsimenat kad yra kita, labai svarbi ir reikšminga kontrolės institucija - Vyriausybės atstovo tarnyba Klaipėdos apskričiai. Ką ji mūsų mieste veikia ir ką turi veikt?Žinoma, surasit šios institucijos nuostatus neįmanoma (Klaipėdos vyriausybės atstovės svetainė jau seniai neveikia):D) Bet iš anksčiau žinau kad ši įstaiga turi siekti kad LR įstatymai būtų vykdomi būtent tose vietose kur yra paskirtas vyr.atstovas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS