„Scenos kryžius“ teiks Klaipėdoje | kl.lt

„SCENOS KRYŽIUS“ TEIKS KLAIPĖDOJE

Kultūros ministerijai pateikta beveik šimtas pasiūlymų apdovanoti Profesionaliojo scenos meno premijomis už 2023 metų kūrybą. „Auksiniams scenos kryžiams“ pateikta ir dešimt uostamiesčio teatruose sukurtų darbų. Šių premijų laureatai bus apdovanojami kovo 27-ąją, Tarptautinę teatro dieną, būtent Klaipėdos dramos teatre.

Iš viso ministerijai buvo pateikti 93 pasiūlymai apdovanoti kūrėjus už praėjusių metų kūrybą.

Tarp jų nominuoti trys Klaipėdos dramos teatro spektakliai – „Fragmentas“ (rež. Dmitry Krymov), „Storas sąsiuvinis“ (rež. Jokūbas Brazys) bei „Vakarų krantinė“ (rež. Adomas Juška).

Apdovanojimams pateikti ir trys Klaipėdos jaunimo teatro darbai – „Belaukiant Godo“ (rež. Paulius Pinigis), „Gyvenimas dar prieš akis“ (rež. Kirilas Glušajevas) ir „Žemaitėjė“ (rež. Darius Rabašauskas), taip pat – Klaipėdos lėlių teatro spektaklis „Karvė yra meilė“ (rež. Aušra Bakanaitė) ir du Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektakliai – „Carmina burana“ (rež. Dalius Abaris) bei „Sapnai ir kaktusai“ (rež. Robert Bondara ir Alexander Ekman) ir menininkų grupės „Žuvies akis“ kūrinys „Out of the Box“ (rež. Karina Novikova).

„Auksinių scenos kryžių“ įteikimo ceremonija vyks Klaipėdos dramos teatre kovo 27-ąją, Tarptautinę teatro dieną.

Profesionaliojo scenos meno vertinimo komisija išrinks premijų nominantus pagal atskiras kategorijas.

Pagal nuostatus kasmet skiriama ne daugiau kaip 17 premijų, jomis gali būti apdovanojami profesionaliojo scenos meno srities kūrėjai, tyrėjai ir kiti asmenys: režisieriai, dramaturgai, scenografai, kostiumų ir grimo dailininkai, šviesų dailininkai, vaizdo menininkai, choreografai, kompozitoriai ir muzikos atlikėjai, dirigentai, aktoriai, šokėjai, baleto artistai, operos, operetės, miuziklo atlikėjai, cirko artistai, scenos meno istorikai, teoretikai, profesionaliojo scenos meno vertintojai ar kūrybinės grupės.

Laureatams įteikiami atminimo ženklai „Auksiniai scenos kryžiai“, o už naujų sceninės išraiškos formų paieškas – atminimo ženklas „Boriso Dauguviečio auskaras“.

Šiemet „Auksinių scenos kryžių“ įteikimo ceremonija vyks Klaipėdos dramos teatre kovo 27-ąją, Tarptautinę teatro dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Hihihihi!

Baltai dažyta konservatnikų „niezabūdka“?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS