Seimą klaipėdiečiai rinko garaže? | kl.lt

SEIMĄ KLAIPĖDIEČIAI RINKO GARAŽE?

Vis nerimsta aistros dėl rinkimų. Klaipėdiečiai, atėję balsuoti į Šviesos rinkimų apylinkę ir pamatę, kur jiems teks rinkti Seimą, buvo šokiruoti. Liudininkų teigimu, balsavimo vieta įrengta pagalbinėse globos namų patalpose, kurios tik vadinamos sporto sale.

Sukėlė pasipiktinimą

Klaipėdietė Vida tikino, jog balsuoja visada, tokia jos pilietinė pozicija. Tradiciškai moteris balsuodavo išankstinių rinkimų metu, tačiau šį kartą dėl didžiulio rinkėjų antplūdžio nusprendė valią pareikšti sekmadienį.

Vida teigė šį kartą ilgai ieškojusi Šviesos rinkimų apylinkės, kuri įsikūrusi adresu Kretingos gatvė 44. Esą anksčiau ši apylinkė visuomet veikdavo vienoje uostamiesčio mokykloje. Tačiau šiemet balsavimo vieta perkelta į greta esančius Danės globos namus.

Balsuoti ją atvežė duktė. Pamačiusi, kur vyksta rinkimai, ši labai stebėjosi, kad apylinkė įsikūrusi kažkokiose pagalbinėse įstaigos patalpose – tarsi sandėliuke, tarsi garaže.

"Mano duktė dar pajuokavo, gal čia tas balsavimas ne visai legalus? Tradiciškai rinkimai vykdavo mokykloje. Šiemet, kai rinkimų apylinkės vieta pasikeitė, maniau, kad balsuosime greta esančiuose globos namuose, bet balsavome garaže. Kitaip to nepavadinsi. Ar taip nusigyvenome, kad pilietiniam reikalui nesurandama padoresnės vietos? Savivaldybės patalpų aplinkui pilna, o rinkimai vyksta kažkokiame sandėlyje", – piktinosi klaipėdietė.

Problemos neįžvelgė

Moteris pridūrė, kad jei ne trispalvė prie pastato durų, ji nė nebūtų įtarusi, kad čia įsikūrė rinkimų apylinkė. Esą ten anksčiau kažkas laikydavo dviračius.

"Negalėjau patikėti tuo, ką matau. Negi žmonės kažkokie gyvuliai, ar patalpų padoresnių Klaipėdoje nėra, kad balsuoti turime sandėliuke ar garaže?" – apmaudą liejo Vida.

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis tikino, kad Šviesos apylinkė buvo įkurta Danės globos namų sporto salėje. Esą daug kur rinkimai vyko mokyklų sporto salėse.

"Viskas ten buvo gerai. Rinkimų dieną buvau nuvykęs pasižiūrėti. Nesuprantu, apie kokį pažeminimą čia kalbama. Kur ten kas ir kada tuos dviračius laikė, atsakyti negaliu, bet Šviesos apylinkė buvo įkurta sporto salėje, o ne sandėlyje ar garaže", – teigė M.Poimanskis.

Ne vieta balsuoti?

Vida neslėpė, kad tose patalpose krepšinio lankas tikrai kabėjo, bet esą sporto salės erdvė anaiptol nepriminė.

"Vargo vakarienė ir tiek. Jie nesupranta, kuo mes nepatenkinti? Tegul atvažiuoja ir pasižiūri patys rinkimų organizatoriai. Jeigu jiems ten sporto salė, vadinasi, aš esu didžiojo teatro balerina. Kalbėjau ir su kitais rinkėjais. Esame balsavę ir globos namų koridoriuje, bet dabar į sandėliuką nugrūdo. Vaizdas apgailėtinas. Norėčiau, kad miesto vadovai tai pamatytų. Man dar kol kas nesivaidena, todėl manau, kad tai ne ta vieta, kur galima balsuoti", – tikino klaipėdietė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

ne tik patalpos

patalpa dar kaip patalpa, nors nustebino, kol radome su šeima ją, kiti, matyt, nerado, todėl ir eilių nebuvo. Bet apskritai organizacija buvo prasčiausia kokią esu mačiusi - net užuolaidų balsavimo kabinose nebuvo...

seklys

uztat nereikejo lipti laiptais i kazkelinta auksta ,ar stoveti eileje siaurame koridoriuje ,kaip daugumoje rinkiminiu apylinkiu

ieškant šviesos ir tiesos rinkimuose...

šis pasiūlytas objektas tiesiai į dešimtuką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS