Selas Klaipėdoje nemuzikuos | kl.lt

SELAS KLAIPĖDOJE NEMUZIKUOS

Po metų pradžioje kilusio nervų karo su Klaipėdos savivaldybės administracija dėl ketinimų šią vasarą surengti koncertą uostamiestyje atlikėjas Egidijus Dragūnas (Selas), galiausiai gavęs leidimą renginiui, po kelių dienų staiga jo atsisakė. Tad uostamiestyje planuoto Selo koncerto Vasaros estradoje šiemet nebus.

Jau pakeitė pažiūras?

Prieš mėnesį, balandžio 28-ąją, naujoji Klaipėdos valdžia pasirašė įsakymą, kuriuo šių metų liepos 15 d. nuo 17 iki 23 val. Vasaros estradoje ir jos prieigose leista organizuoti renginį „SEL koncertas Klaipėda“.

Tačiau praėjus kelioms dienoms po leidimo gavimo, atlikėjas atsiėmė prašymą renginiui ir gegužės 5-ąją feisbuko paskyroje paskelbė įrašą apie šios vasaros grandiozinius planus Kaune, kur mano sulauksiąs 40 tūkst. gerbėjų minios.

Savo feisbuko paskyroje paskelbtame vaizdo įraše E. Dragūnas teigė, kad kartu koncertuos grupė KAZKA iš Ukrainos, o dalis koncerte gautų lėšų bus skirta Ukrainai.

Regis, kai kurios Selo nuostatos pastaruoju metu pasikeitė, nes prasidėjus Rusijos invazijai, atlikėjas pagarsėjo skandalingais pasisakymais apie karą Ukrainoje ir susilaukė daug kritikos. Išsiskirstė ir jo grupės muzikantai.

Vis kildavo problemų

Taigi šiemet planuotas E. Dragūno koncertas Klaipėdoje neįvyks, nors leidimą jam atlikėjas galiausiai gavo.

Selo koncertas uostamiestyje neįvyko ir pernai.

Oficiali versija – bilietai į koncertą pirkti vangiai.

Tačiau neslėpta, kad renginio galėjo būti atsisakyta dėl atlikėjo pozicijos geopolitiniais klausimais.

Nesu nusistatęs prieš šį atlikėją, bet kaskart dėl jo renginių vis kildavo problemų.

„Nesu nusistatęs prieš šį atlikėją, bet kaskart dėl jo renginių vis kildavo problemų. Taip, šiemet E. Dragūno koncerto Klaipėdoje nebus. Ką mes prarasime? Žvejų rūmai už Vasaros estrados nuomą negaus 6–7 tūkst. eurų“, – neslėpė Žvejų rūmų vadovas Alvydas Lenkauskas.

Popierinis nervų karas

Metų pradžioje, kai E. Dragūnas dar turėjo planų koncertuoti Klaipėdoje, leidimas liepą rengti koncertą uostamiesčio Vasaros estradoje jam nebuvo suteiktas.

Klaipėdos savivaldybė tuomet nurodė, kad įprastai po jo koncertų gaunama gyventojų skundų ir fiksuojama įvairių pažeidimų.

Administracija tuomet nurodė, kad leidimas neišduodamas „renginiams, kurių metu, policijos arba renginių koordinatoriaus nuomone, gali kilti riaušės arba tokie renginiai pagal savo pobūdį gali sukelti neigiamą visuomenės reakciją ar pasipriešinimą“.

Atlikėjas tuomet kreipėsi į savo gerbėjus, po to – į Administracinių ginčų komisiją. Ši išnagrinėjo skundą vasario pabaigoje ir grąžino miestui atlikėjo prašymą svarstyti iš naujo.

Galutinį sprendimą dėl leidimo išdavimo koncertuoti priėmė jau naujoji miesto valdžia, tačiau E. Dragūnas staiga apsigalvojo.

Rašyti komentarą
Komentarai (46)

Blinda

O Amarikos demokratijai aukos? Artėja brežnevo rinkimai.....

O

Kaunas patapo vatnyku sostine

A

Labai tikiuosi, kad ir Kaune nekoncertuos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS