Sergamumas uostamiestyje kelia nerimą: mokyklose – 18 koronaviruso protrūkių | kl.lt

SERGAMUMAS UOSTAMIESTYJE KELIA NERIMĄ: MOKYKLOSE – 18 KORONAVIRUSO PROTRŪKIŲ

Sergamumo COVID-19 kreivė uostamiesčio mokykloje šovė į viršų. Penktadienį ugdymo įstaigose buvo užregistruoti tik penki susirgimų protrūkiai, o antradienį jų jau yra 18.

Iš viso Klaipėdos mieste Nacionalinis visuomenės sveikatos centras skaičiuoja 40 susirgimų protrūkių.

"Tai reiškia, kad vis kažkur jų atsiranda, padėtis nestabili. Visuomenės sveikatos įstaigose užfiksuoti penki protrūkiai, globos įstaigose – trys, paslaugų, statybos ir kitomis veiklomis užsiimančiose įstaigose kilo 14 protrūkių", – protrūkius vardijo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas.

Pasak R.Grigaliūno, didžiausią nerimą kelia protrūkiai mokyklose.

"Protrūkiai fiksuoti ir Klaipėdos rajone. Tai susiję su tuo, kad gyventojai migruoja, gyvena rajone, o dirba mieste. Klaipėdos rajone užfiksuota net 19 protrūkių ugdymo įstaigose", – pastebėjo R.Grigaliūnas.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras skaičiuoja, kad dėl uostamiestyje užfiksuotų 18 protrūkių saviizoliacijoje šiuo metu yra 112 klasių.

"Izoliuotis priverstos 112 klasių iš 30-ies skirtingų mokyklų. Tačiau po paros šis skaičius gali būti dar didesnis. Toks nemažas šuolis užfiksuotas po savaitgalio. Nustatyti susirgimus padeda aktyvus testavimas. Nors tik pusė moksleivių sutinka testuotis. Tačiau tai rodo, kad nauda akivaizdi", – pastebėjo Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos stiprinimo skyriaus vedėja Rasa Baliutavičiūtė.

Klaipėdoje saviizoliacijoje dienas leidžia ir 16 darželių grupių iš 12 skirtingų ikimokyklinio ugdymo įstaigų.

"Kol kas apie vienos ar kitos mokyklos uždarymą nekalbama. Siekiama, kad kontaktinis ugdymas vyktų kuo ilgiau. Vieni išeina į izoliaciją, kiti sugrįžta. Daugiau izoliuotų klasių yra Klaipėdos P.Mašioto progimnazijoje, Klaipėdos H.Zudermano gimnazijoje, L.Stulpino progimnazijoje. Viliamės, kad testavimas padės stabilizuoti padėtį", – kalbėjo R.Baliutavičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

kad

prie Ebolos išmiršta puse žmonių, o čia vargsta testuodami, gal pagaus koki besimptomi.

Gyvenimas be skiepų

Gyvenimas neįkainojamas . Todėl tikėti valdžia kad skiepai yra gėris, kuris dalijimas dykai, kai visur paprastam žmogui vietoj pinigų (neįgaliam, pensininkui ir t.t.) rodo špygą... gali tik kvailas žmogus. Laisvė-kalba eina būtent apie laisvę-tirėti teisę nesiskiepytis ir nepasiduoti vyriausybės šantažu.

pastebėjimas

Tiesiog vakcinuoti zombiai platina virusą. Mano . gavo švirkštą į petį, tai jau "dievai" , o kad serga ir užkrečia normalius žmones , tai pačių žmonių problema.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS