Šeštadienį Klaipėdoje mitinguojančius žvejus stebės policijos pajėgos | kl.lt

ŠEŠTADIENĮ KLAIPĖDOJE MITINGUOJANČIUS ŽVEJUS STEBĖS POLICIJOS PAJĖGOS

Šeštadienį uostamiestyje rengiamas žvejų mėgėjų mitingas sulaukė policijos pareigūnų dėmesio. Dėl pasigirdusių žvejų užmojų imtis net uosto blokados, pareigūnai nusprendė tvarkai užtikrinti skirti sustiprintas policijos pajėgas, kurios dirbs tiek vandenyje, tiek sausumoje.

Leidimą išdavė 15 laivų

Akciją organizuoja asociacija "Lašišos dienoraštis". Būtent jos vardu ir buvo išduotas leidimas organizuoti viešą protesto akciją.

Kadangi socialiniuose tinkluose dalijamasi žinute, kad šeštadienį į uostamiestį esą gali suplūsti ne vienas tūkstantis žvejų mėgėjų, policija aiškinosi, kaip užtikrinti viešąją tvarką.

"Tačiau iš leidimo organizuoti renginį matau, kad oficialiai jame leidžiama dalyvauti 15 laivų ir 100 žmonių. Savivaldybės administracija išdavė tokį leidimą. Policijos pareigūnams teks įvykio vietoje stebėti situaciją ir aiškintis, ar dalyvių skaičius viršys nurodytą skaičių. Pareigūnai vietoje spręs, kaip elgtis", – aiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas.

Upę stebės gelbėtojai

Šeštadienį nuo 12 iki 15 val. Kruizinių laivų terminale žvejai mėgėjai reikalaus, kad būtų uždrausta verslinė žvejyba Kuršių mariose.

Pasak žvejų, žuvų ištekliai mariose katastrofiškai mažėja.

"Mes nematome problemos, demokratinėje valstybėje tokie dalykai gali ir turi vykti. Tačiau Susirinkimų įstatymo teks laikytis. Policijos pareigūnai prižiūrės padėtį, įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" darbuotojas stebės situaciją Dangės žiotyse. Bus paruoštos ir tam tikros pajėgos vandenyje. Akcija bus stebima ir dokumentuojama, filmuojama. Po to darysime išvadas. Šeštadienį vyks miesto gimtadienis, todėl gali susirinkti ir daugiau žmonių. Suprantame, kad tai yra tam tikras politinis veiksmas, mitinge dalyvaus politikai, Seimo nariai, tokiu renginiu, matyt, siekiama tam tikro dėmesio", – sakė A. Motuzas.

Nesiruošia vaikyti

Pareigūnai ketina atidžiau įvertinti ir tai, kaip per mitingą bus paisoma rekomendacijų dėl koronaviruso grėsmių. Dalyviams primenama, kad viešo susibūrimo vietose vis dėlto derėtų laikytis saugaus atstumo.

"Mes ruošiamės visiems scenarijams. Esame nusimatę ir tam tikrą pajėgų rezervą", – aiškino vadovas.

Anot jo, net jei į mitingą susirinktų ir daugiau žmonių, nei numatyta leidime, policija tikrai jų nevaikys.

"Netaranuosime ir nevaikysime. Viskas ten gali vykti, svarbu, kad mitingo dalyviai neblokuotų vandens ar sausumos kelių ir nepažeistų kitų žmonių interesų. Jie neturi jokių teisių ką nors blokuoti", – patikino A. Motuzas.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Jonas

Ne vieno policininko nemaciau

tai Gėgei mėgei

tai eik ir kuopk.Gal žvejai išleidžia į reidą savo šūdus ar kitas atliekas bunkeriais? Neseniai ana pusė prie Smiltynės buvo vienose fekalijose lyg kokia 40 žmogu būt išsituštine ir dinge ore:D).Dar pasimk Mazruroni ka gaudytu visus koki paklius pro šali einantis ar plaukiantys žvejai ka galetumėt baudas aniems imūryt už beleko paliktas šiukšles.O jei rimtai tai viska tvarkyt turi uostas.

Gėgė2

100 laivelių su visa protestuojančių meškeriotojų govėda siūlau nuo Dangės upės žiočių iš Klaipėdos sukti atgal į Kuršių marių gilumą, Aamatą, Nemuną, Miniją, Pakalnę, Gėgę, etc. - lipti iš katerių ir kuopti visas prišnerkštas, nutryptas, nudergtas pakrantes, susirinkti visą plastiką(masalų dėžučių, butelių, kavos, valgio pakuotes), kiaulidėmis po savo pomėgio gaudyti žuvis paverstas gražiausias Nemuno žemupio vietas, regioninio parko teritoriją. Kasmet 70tūkst. meškeriotojų čia totaliai naikina ir niekina natūralią gamtą, rūpindamiesi tik kuo daugiau pasisemti iš jos sau naudos.Adrenalino. Kojos jau nėra kur įkelti, neužkliuvus už bardakų, su palapinėmis ir kitais kroviniais čia suvažiavusių. O kur dar mašinų ratais iki pat vandens išmaltos, provėžuotos, pakrantės, ganyklos, papieviai. Neveltui akėčiomis jau žmonės nuo tų provėžų ginasi. Plūdžių agresoriai įsisiautėjo, dabar drasko akis verslui. Uždrausti laikas šiai godulių armadai kelti kojas į Nemuno deltą, Kuršių marias.Gana.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS