Šiluma į pajūrį neskuba | kl.lt

ŠILUMA Į PAJŪRĮ NESKUBA

Anot sinoptikų, šis savaitgalis pajūryje bus ramus ir šiltas, tačiau kitą savaitę orai pamažu vės, stiprės vėjas, kuris atpūs ir lietų. O šiltesnių gegužės dienų dar teks palaukti.

Pokytis: po kelių šiltesnių gegužės dienų pajūryje kitą savaitę vėl vyraus gana vėsūs ir vėjuoti orai.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiluma į pajūrį neskuba

Asta Dykovienė

a.dykoviene@kl.lt

Anot sinoptikų, šis savaitgalis pajūryje bus ramus ir šiltas, tačiau kitą savaitę orai pamažu vės, stiprės vėjas, kuris atpūs ir lietų. O šiltesnių gegužės dienų dar teks palaukti.

Šeštadienio naktis buvo rami, vėjas – silpnas, 3–7 m/s, nepastovios krypties. Buvo laukiama lietaus. Oro temperatūra naktį siekė 6–8 laipsnius šilumos.

Šeštadienį dieną pūs  5–8 m/s pietų, pietvakarių vėjas, dieną – be žymesnio lietaus. Oras sušils iki 14–16 laipsnių.

Naktį ir šeštadienio rytą sinoptikai prognozuoja rūkaną, matomumas bus 1–2 km.

Sekmadienio naktį laikysis silpnas (2–5 m/s) pietvakarių, vakarų krypčių vėjas, dieną jis sustiprės iki 5–9 m/s. Naktį – nedidelis lietus. Sekmadienio dieną – be kritulių. Oro temperatūra sekmadienio naktį – 5–7 laipsniai aukščiau nulio, dieną šiluma sieks 12–14 laipsnių.

Pirmadienio naktį prognozuojamas pietvakarių vėjas (6–11 m/s), be lietaus, oro temperatūra naktį – 4–6, dieną – 10–12 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, dieną pasisuks jau iš vakarų, šiaurės vakarų. Jo greitis sieks 6–11 m/s. Naktį – be lietaus, dieną truputį palis. Temperatūra naktį tokia pat, kaip pirmadienį, o dieną – kiek vėsiau (9–11 laipsnių šilumos).

Trečiadienį laukiama šiaurės, šiaurės vakarų vėjo, kuris stiprės. Naktį jis pūs 8–13 m/s, o dieną – 15–17 m/s greičiu. Trečiadienio naktį nelis, dieną laukiama nedidelio lietaus. Temperatūra naktį bus 4–6 laipsniai šilumos, o dieną – iki 8–10 laipsnių.

Ketvirtadienį vėjas pasisuks iš vakarų, pietvakarių ir sieks 11–16 m/s, be lietaus. Temperatūra dieną ir naktį laikysis tokia, kaip ir trečiadienį.

Po šiltoko savaitgalio kitą savaitę orai vės, stiprės vėjas, kuris atneš lietų. Gegužės pradžia pajūryje bus vėsoka, šilumos dar teks palaukti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS