Širsta dėl tualetų po langais: situacija – nepakenčiama | kl.lt

ŠIRSTA DĖL TUALETŲ PO LANGAIS: SITUACIJA – NEPAKENČIAMA

Turgaus gatvės gyventojai, kurių butų langai žvelgia į Teatro aikštę, apstulbo išvydę po langais surikiuotus biotualetus. Žmonės tikina, kad toks akibrokštas – ne pirmas.

"Situacija yra nepakenčiama, tai jau antras kartas, kai šitaip, pažeidžiant higienos normas, yra statomi vieši tualetai tiesiai po gyvenamo namo langais. Įmonės "Ecoservice" telefonu niekas neatsiliepia, penktadienis, 16-a valanda. Birželio mėnesį kreipėmės į savivaldybę, buvome informuoti, kad su atitinkamomis savivaldybės tarnybomis tai nederinta. Ką daryti?" – atsiųstame laiške klausia gyventoja.

Viešieji tualetai buvo surikiuoti prie daugiabučio namo kampo, po gyventojų langais. Iš kitos pusės yra suoliukai, tad miestiečiams ne veltui kilo klausimas, ar tikrai tai derama vieta gamtiniams reikalams atlikti.

Klaipėdos miesto savivaldybės Tarybos ir mero sekretoriato vyr. specialistė Aušra Lukauskienė aiškino, kad tualetai buvo skirti viešam renginiui.

"Liepos 17 d. Teatro aikštėje vyko Klaipėdos apskrities latvių asociacijos "Atpūta" renginys. Rangovas ne iškart įvertino, kad renginio organizatorius netinkamai parinko biotualetų pastatymo vietą. Vėliau – bet iki minėto renginio pradžios, liepos 17 d. 7 val. – biotualetai buvo perkelti į kitą, tinkamesnę, vietą. Biotualetai buvo švarūs, nenaudoti, užrakinti. Atsiprašome gyventojų už nesusipratimą", – atsiprašė A.Lukauskienė.

Giedrei Gardauskaitei, įmonės "Ecoservice Klaipėda" vadybininkei, taip pat teko atsiprašinėti miestiečių už akibrokštą.

"Norime patikslinti, kad penktadienį minimoje vietoje biotualetus pastatėme ruošdamiesi renginiui, kuris turėjo vykti kitą dieną. Penktadienį biotualetai buvo švarūs, užrakinti, jais nebuvo naudojamasi. Visada stengiamės reaguoti į komentarus, tad nors į telefono skambutį atsiliepti negalėjome, netrukus išklausėme gyventojos paliktą skambučio įrašą ir su ja susisiekėme telefonu", – aiškino įmonės atstovė.

Rangovai taip pat patvirtino, kad po moters skambučio į įmonę suskubo taisyti padėtį.

"Reaguodami kaip galėdami lanksčiau ir greičiau, dar tą patį penktadienio vakarą, 22 val., biotualetus patraukėme arčiau gatvės, o šeštadienį iš pat ryto juos pernešėme į kitą vietą. Teikdami biotualetų nuomos paslaugas, jų pastatymo adresus deriname su užsakovais, šiuo atveju – renginių organizatoriumi, kuris vietas derina su savivaldybės atstovais. Biotualetai ir praustuvai renginių metu statomi miestiečių bei svečių patogumui, taip pat miesto švarai užtikrinti. Atsiprašome gyventojų dėl patirtų nepatogumų", – teigė įmonės atstovė.

GALERIJA

  • Širsta dėl tualetų po langais: situacija – nepakenčiama
„Klaipėdos“ skaitytojo nuotr.
Gairės: skaitytojo naujiena, viešasis tualetas, Teatro aikštė, Turgaus gatvė, biotualetas
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

>>>Onute, \\\\\.../////

duok adresą,po tavo langais to parfumo atvežim 10.---Malonaus uostymo.

Ontė

Pradžioje pagalvojau - statomo filmo dekoracijos. Po to prisiminiau. Jūros šventė čia pat Klaipėdoje. Reikia svečiais pasirūpinti. Gera, sveikintina Klaipėdos miesto iniciatyva.

Patarimas \\\\\../////

Kogėl ne prie seimo,Daukanto aikštėje,savivaldybės,ką tenai vietos maža ???.Tik tenai žmonės kitur gyvulai ???.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS