Šiukšlintojams nutarė smogti viešumu: miškelį Jakuose teršia autoservisas? | kl.lt

ŠIUKŠLINTOJAMS NUTARĖ SMOGTI VIEŠUMU: MIŠKELĮ JAKUOSE TERŠIA AUTOSERVISAS?

Jakų bendruomenė šokiruota – ne pirmą kartą vietiniame miškelyje žmonės aptinka padangų ir šiukšlių kalnus, kurie byloja, jog tokiu būdu atliekomis atsikrato kažkuris iš netoliese esančių autoservisų.

Nors Sendvario seniūnija visiškai neseniai iš šio miško buvo išgabenusi puspriekabę šiukšlių, gyventojai vėl aptiko krūvą atliekų.

Vietinei bendruomenei trūko kantrybė ir žmonės nusprendė šiukšlintoją surasti pasinaudodami socialiniais tinklais.

"Svarstėme – pažeisime ar ne įstatymus. Tačiau nusprendėme, jog tik viešumu galime pamokyti tokius šiukšlintojus. Tarp maišų ir autoservisuose naudojamų detalių pakuočių aptikome sąskaitas, kitus dokumentus. Juose buvo nurodytas autoserviso adresas ir telefono numeris", – pasakojo Jakų bendruomenės centro pirmininkas Kęstutis Dvarionas.

Žmonės socialiniame tinkle paviešino šiuos dokumentus.

"Ir tai suveikė. Tuojau pat atsirado autoserviso savininkas, kuris mikliai nulėkė į mišką ir surinko šiukšles. Jis žinute mums pranešė, jog praėjusią savaitę atleido vieną darbuotoją. Esą jis kerštaudamas galėjo štai taip pasielgti. Čia jau jo reikalas, tačiau taip elgtis nedera. Yra daugybė servisų, kurie susitvarko atliekas tinkamais būdais ir į mišką šiukšlių tikrai nevežioja", – teigė bendruomenės pirmininkas.

Bendruomenės atstovai susisiekė su policijos komisariatu ir informavo, jog atliekos iš miško jau pašalintos.

"Tad sankcijų servisui jau niekas netaikys. Tačiau bus labai gera pamoka. Ilgą laiką šiame miške jokių šiukšlių nebūdavo. Kiekvieną pavasarį rengdavome akcijas ir bendruomenės nariai išvalydavo mišką. Tačiau šiuo metu šiukšlių vis ėmė rastis", – pasakojo K.Dvarionas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Magdaliete

Sveiki. Kaip jauciasi ponai siukslintojai? Nejau manote, kad numetus siuksle kur papuole ir niekas tamstu nemate, tai isliekate svarus sazineje - Ne! Jus uztersete ne tik gamta, bet ir savo paciu sazine ir nemanykite, kad tai menkniekis - tai labai sunkus nusikaltimas Jms. Kada zmogus is bedos pavagia duonos kriaukslele, jam atleistina, o kai tai daroma specialiai - nusikaltimas ir bet kokiais atvejais. Niekas niekada be reikalo nebuna ir niekas niekada nelieka be atlygio. Susimastykite. Palaiminto sekmadienio.

jesus is crying

.

senelis girinis

Siuo metu nauja beda i pakeles,pamiskes,kiemus atslinko,tai panaudotos vienkartines pirstines ju jau apstu visur,susimastykim ka darom nejau sunku iki siuksliadeziu nunest

SUSIJUSIOS NAUJIENOS