Skelbia Lietuvos jūrų muziejaus vadovo konkursą | kl.lt

SKELBIA LIETUVOS JŪRŲ MUZIEJAUS VADOVO KONKURSĄ

Kadencijoms artėjant į pabaigą, Kultūros ministerija paskelbė dar trijų jai pavaldžių muziejų direktorių konkursus, tarp jų ir Lietuvos jūrų muziejaus. Šiai įstaigai jau daugiau nei du dešimtmečius vadovauja Olga Žalienė. Ji teigė dar neapsisprendusi, ar dalyvaus konkurse.

„Lietuvos jūrų muziejus, turintis unikalius jūrinės Lietuvos ir pasaulio laivybos istoriją bei jūros gamtos įvairovę pristatančius rinkinius, jau daugeliui yra tapęs ne tik pažinimo, bet ir atvira kultūrinio ir socialinio dialogo erdve. Joje plečiamas mūsų suvokimas apie jūrą, aktyviai diskutuojama kultūros prieinamumo bei gamtosauginėmis temomis“, – teigė kultūros viceministras Rimantas Mikaitis.

Anot viceministro, vadovauti šiam muziejui – tai savo žiniomis, patirtimi, gebėjimais ir prisiimta lyderyste kurti žmogaus ir valstybės jūrinę tapatybę, prisidėti prie visuomenės istorinės ir kultūrinės savimonės, pilietiškumo, kūrybingumo ir bendruomeniškumo ugdymo.

Nuo 2002 m. Lietuvos jūrų muziejui vadovauja O. Žalienė, žinoma Klaipėdoje asmenybė, 2006 m. išrinkta Metų klaipėdiete, 2007 m. apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Dienraščiui pasidomėjus, ar ji ketina dalyvauti konkurse į muziejaus vadovo postą dar vienai kadencijai, O. Žalienė buvo lakoniška ir teigė, kad dar abejoja.

Lietuvos jūrų muziejus – vienas populiariausių Lietuvoje, jį kasmet aplanko šimtai tūkstančių lankytojų.

Pretendentų prašymai dalyvauti vadovo konkurse priimami iki vasario 22 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

As

Daug vadove nuveike .Kazdailis daug padejo,kartu gyveno.Saunuoliai

Gintis

Vadovė tikrai gera, visų pirma, muziejus,- akvariumas tikrai aukšto lygio. Rekonstrukcija super, padaryta ko gero maximaliai ką galima buvo padaryti, vystosi toliau. Vadovė atlaikė ne vieną patikrinimą, komisiją ir tt., nes buvo reiki, klausė profesionalų, o ne visokių seimunų ir tt. Respect.

Varyk lauk, skubiai

Varyt lauk šitą. Paėdė Lietuvoj, prisivogė per remontus to muziejaus ir statybas, kėblina tegu na rodinu. Vienos krypties bilietą į dantis ir išgrūst lauk šitą nutriušusią žydę . Smirdi ji.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS