Skelbiamas karas nedrausmingiems vairuotojams – gaus gėdos lipdukus | kl.lt

SKELBIAMAS KARAS NEDRAUSMINGIEMS VAIRUOTOJAMS – GAUS GĖDOS LIPDUKUS

Klaipėdos kelių policininkai su miesto savivaldybės valdininkais šeštadienį ketina gėdinti neįgaliųjų vietose prie prekybos centrų savo automobilius paliekančius vairuotojus.

Pareigūnai jau ne kartą vykdė panašius reidus, įspėdavo ar net bausdavo neįgalių žmonių automobiliams įrengtose vietose radę sveikųjų mašinas.

Šį kartą tokie įžūlūs vairuotojai ant priekinio mašinos lango stiklo ras lipdukus, kurie turėtų juos sugėdinti. Ant lipdukų puikuosis užrašas: "Atspėk mano negalią."

"Uostamiesčio kelių policijos vadovas Mindaugas Džermeika teigė, kad neįgalieji privalo tinkamai pažymėti savo automobilius, tad radę tokį lipduką ligoti žmonės turėtų suprasti, kad neįvykdė tam tikrų reikalavimų.

"Lipdukas yra delno dydžio, tai yra nedidelis, bet nepamatyti jo neįmanoma. Manome, kad radę tokį lipduką ant savo automobilio lango vairuotojai turėtų susigėsti. O jeigu jį ras neįgalus žmogus, tai taps jam perspėjimu tinkamai pažymėti automobilį. Nes nesilaikantys tvarkos žmonės gaišina pareigūnų laiką. Ketiname įspėti, o įžūliausius vairuotojus ir bausti", – pasakojo M.Džermeika.

Reidas vyks šeštadienį, jame dalyvaus kelių policininkai ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus valdininkai.

GALERIJA

  • Skelbiamas karas nedrausmingiems vairuotojams – gaus gėdos lipdukus
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

tai kad

nematau kad kas be reikalo statytų mašiną neįgaliųjų vietoj, jei kokią bobutę atvež ir pastatys ten mašiną tai ko čia tiek triukšmo kelt bereikalo. o kad dauguma reikia ar nereikia tų neįgaliųjų lipdukų prisilipdo tai kita problema

r.

Vaiku zaidimai. Kaip amerikoje: neigaliu vietoje auto,- 300 bauda. Nesumoki laiku, - suspenduojamos teisės. O cia dabar- lipdukai ! Koks proto bokstas tai sumastė.

Ženklą neįgalusis gali naudot tik:

Teisę naudoti skiriamąjį ženklą ,,Neįgalusis“ kelionės metu turi: fiziniai asmenys, kurie patys vairuoja lengvuosius automobilius ir kuriems nustatytas 0-30 procentų darbingumo lygis arba didelių specialiųjų poreikių lygis, arba turi neįgalių asmenų automobilių statymo kortelę; fiziniai asmenys, vežantys asmenis, kuriems yra nustatytas 0-25 procentų darbingumo lygis ar didelių specialiųjų poreikių lygis, ar sunkus neįgalumo lygis; Reali statistika, iš patirties, ženklą neįgalusis užsiklijuoja ir nesąžiningi vairuotojai ir asmenys, kuriems nustatytas iki 35 procentų darbingumo lygis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS