Skenduolis „Ole Willassen“ virto vaiduokliu | kl.lt

SKENDUOLIS „OLE WILLASSEN“ VIRTO VAIDUOKLIU

Greitai bus metai, kai iš Dangės utilizavimui buvo išplukdytas garsiausias Klaipėdos skenduolis rekordininkas, buvęs banginių medžiojimo laivas "Ole Willassen". Tačiau laivas lig šiol nesupjaustytas, nes, pasirodo, jo savininkas tebeskolingas Lietuvos muitinei.

Prieš metus, sausio pabaigoje „Ole Willassen“, po trijų dramatiškų skendimų Dangėje ir nemenko miesto vadovų pasipiktinimo dėl neprižiūrimo laivo, sulaukus tinkamų oro sąlygų vilkimui, galiausiai nuplukdytas į bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" teritoriją, kur turėjo būti demontuotas.

Panašu, kad iš chroniško skenduolio "Ole" galiausiai virto laivu-vaiduokliu, nes jis lig šiol neutilizuotas.

Laivybos puslapyje marinetraffic.com, įvedus „Ole Willassen“ pavadinimą, pamatysime Dangėje nugrimzdusio laivo nuotraukų galeriją, greta nurodoma, kad šiuo metu "laivas yra už diapazono ribų", kitaip tariant, nežinia kur.

Portofklaipeda.lt puslapio duomenimis, „Ole Willassen“ į Klaipėdos uostą atplaukė 2017 m. birželio 15-osios vakarą ir lig šiol tebėra uostamiestyje prišvartuotas 54 krantinėje.

Pasirodo, demontuojamo laivo dalys negali būti išgabentos iš muitinės priežiūros zonos, kadangi šiuo metu vyksta skolos išieškojimo procedūra.

"Klaipėdos teritorinė muitinė 2022 m. kovo 3 d., atlikusi prie bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" krantinės prišvartuoto laivo patikrinimą, nustatė, kad laive buvo atliekami demontavimo-pjaustymo darbai be muitinės leidimo, pažeidžiant muitinės procedūrų atlikimo tvarką. Dėl laivo pjaustymo, nesilaikant muitų teisės aktų reikalavimų, atsirado mokestinė prievolė muitinei. Laivo savininkui Norvegijos piliečiui buvo apskaičiuota atsiradusi mokestinė prievolė muitinei, kuri dar nėra įvykdyta", – dienraščiui paaiškino Klaipėdos teritorinės muitinės atstovai.

Šio laivo savininkas gyvena Norvegijoje, o Klaipėdoje asmuo, kuris rūpinosi laivu kelerius metus, mirė, tad "Ole Willassen" liko be nuolatinės priežiūros.

1948 m. pastatytas Norvegijoje kaip banginių medžiojimo laivas "Ole Willassen" į Klaipėdą atplukdytas, kad būtų pertvarkytas į pramoginį laivą, turėjusį plukdyti žmones pramogauti Norvegijos fjorduose.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Džo

Tegu ponas meras apžiūri klaipėda ir pasižiūri savam darže ar viskas tvarkoj, renovacija ,pastatai išpuve nedaryti kokios teritorijos apleistos

brainwashed

>kvailiams pats meras save taip pastatė. nori būti "arčiau liaudies". tipinis tarybinis-nomenklatūrinis triukas.

Kvailiams

O kaip miesto meras galėtų įtakoti šio laivo likimą? Ištemptas iš Dangės žiočių, ir tiek. Patiems sunku sugalvoti, kad ne mero darbas rūpintis tolimesniu jo likimu? Stovinčios mašinos kiemuose irgi mero galvos skausmas? Visgi žmonių kvailumas beribis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS