Skrybėlaitė prieš kimono: Gargžduose rinkimus laimėjo R. Petrauskienė | kl.lt

SKRYBĖLAITĖ PRIEŠ KIMONO: GARGŽDUOSE RINKIMUS LAIMĖJO R. PETRAUSKIENĖ

Rinkimus į Seimą Gargždų apygardoje sekmadienį laimėjo konservatorė, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Petrauskienė. Savo konkurentą centristų partijos atstovą Kristupą Augustą Krivicką ji nurungė 207 balsais. Rinkimuose dalyvavo tik kiek daugiau nei 16 procentų rinkėjų.

Antrajame ture, rinkimuose dėl Seimo nario vietos, kuri atsilaisvino Broniui Markauskui tapus Klaipėdos rajono meru, rungėsi vietos politikė, 43 metų konservatorė R. Petrauskienė ir centristų atstovas, 40 metų žurnalistas K. A. Krivickas. Po pirmojo rinkimų turo, kuris vyko rugsėjo 8-ąją,  konkurentus skyrė vos 35 balsai.

Antrajame ture 207 balsais pranašesnė buvo R. Petrauskienė, nors jau po pirmojo turo K. A. Krivickas portalui klaipeda.diena.lt drąsiai kalbėjo, kad „rinkimus jis jau laimėjo“.

Sekmadienį už R. Petrauskienę balsavo 3 246 (51, 65 proc.) rinkėjai, už jos konkurentą K. A. Krivicką – 3 039 (48,35 proc.).

Galima teigti, jog šiuos rinkimus į Seimą Gargždų vienmandatės apygardos rinkėjai ignoravo. Iš daugiau nei 39 tūkst. balso teisę turinčių piliečių, sekmadienį balsuoti atėjo 6 424 rinkėjai, tai yra 16, 39 proc., mažiau nei pirmajame ture, kai balsavo 17,74 proc. rinkėjų.

Mažiausiai rinkimai sudomino Dituvos apylinkės gyventojus. Čia iš 3 096 rinkėjų balsavo tik 125, vos daugiau nei 4 proc. balso teisę turinčių piliečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Pasaulio pabaiga

o lia lia kvaišos eina i seima. Man įdomu viena - Anušauskas jau savo megra turi tai su kuriu šita bus?Šiaip konservams tvarte reikėjo jaunu ir neišjodytu. Visas kontingentas jau visai pasenes nėra su kuo normaliai pasi..kalbėti artimiau

...

Reikėjo straipsnį užvardyt: "Kelnaitės prieš šeimyninius".

Nesupratėlė

Nesupratau. Kodėl išrinkta Petrauskienė? kai už ją balsavo mažiau 10% rinkėjų. Reiktų rašyti, kad paskyrė....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS