Skulptūrų parkas – dėmesio centre | kl.lt

SKULPTŪRŲ PARKAS – DĖMESIO CENTRE

Po renovacijos visai neseniai lankytojams atvertas Skulptūrų parkas traukia žmones, kurie džiaugiasi naujovėmis, tačiau pastebi ir trūkumų, kuriuos, jų manymu, reikia nedelsiant taisyti.

Prieš kurį laiką Skulptūrų parke vyko kryžių Lietuvos kariams pašventinimo ceremonija.

Jos metu buvo prisiminti 29 už tėvynę žuvę ir čia palaidoti kariai, uždegtos žvakės, prie paminklo padėta gėlių, kurios per tas dienas visiškai nuvyto ir šios garbingos vietos nepuošia.

„Esame savo miesto patriotai, mums ši vieta svarbi, džiaugiamės, kad ją pagaliau deramai sutvarkė. Kai pas mus atvažiavo svečių, nusprendėme juos atvesti parodyti sutvarkytą Skulptūrų parką. Ir kokią gėdą patyrėme, kai prie mūsų kariams skirto kryžiaus aptikome nudžiūvusias gėles. Manyčiau, tokius dalykus reikėtų nurinkti, nes miestui tai garbės nedaro“, – kalbėjo klaipėdietis.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui Sondra Simanaitienė teigė, kad už tvarką parke atsakingas savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius, o už skulptūras – muziejus.

Paprastai po įvairių iškilmių miesto tvarkytojai pasirūpindavo nurinkti nuvytusias gėles, tačiau esą vasarą šilta, tad jos veikiausiai greičiau sunyko.

S. Simanaitienė teigė, kad dar prieš parko atidarymą prašė nuplauti ir skulptūras, kurių parke yra 116, tačiau tuomet nebuvo tam pinigų ir šis darbas atidėtas.

„Kiek žinau, miestas suplanavo kažkiek lėšų, ir tai bus padaryta. Prieš krašto prijungimo šimtmečio iškilmes miesto tvarkytojai nuvalė sukilėliams skirtą obeliską ir J. L. Wienerio paminklą, bet po parko renovacijos visas skulptūras reikėtų nuplauti aukšto slėgio vandens srove. Mes kiekvieną pavasarį rengiame akciją „Šveičiame meną“, skulptūras su savanoriais nuvalome kempinėmis. Tai būna ir edukacija, ir nuvalymas“, – kalbėjo S. Simanaitienė.

Po ilgokos pertraukos vėl galintys lankyti Skulptūrų parką žmonės džiaugiasi naujovėmis ir nori, kad ši vieta būtų be priekaištų.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Klp

Meras moka tik makaronus kabinti buduliams,kurie jį išrinko.

Petrė

Kiek naujasis meras prieš rinkimus žadėjo,kad imsis darbų ir t,t. Bet jei miesto centre prie paminklų kovotojams gėlės sausos,žolė nepjauta ir vaizdas kaip po maro. Už ką tokia Kubiienė gauna už mokeščių mokėtojų mokeščius algą!? Apgailėtina tikrai.

EX

Kuo kubilienė skiriasi nuo šakalienės? Kada mieto tvarkymui vadovaus vyrai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS