Skulptūrų parkui – atgimimo akcentai | kl.lt

SKULPTŪRŲ PARKUI – ATGIMIMO AKCENTAI

Prieš birželį prasidėsiančius Skulptūrų parko atnaujinimo darbus Klaipėdos savivaldybės administracija su rangovais dėlioja paskutinius akcentus. Dėl parko renovacijos miestas pasirašė 3 mln. eurų sutartį su bendrove "Plungės lagūna".

"Buvome susitikę su rangovais, deriname takelių dangas. Rangovas pateikė keleto dangų variantus, mes apžiūrėjome, turime šiek tiek pastabų. Deriname, kokie turėtų būti šviestuvai. Po truputėlį viskas juda, darbai fiziškai pradės judėti birželį", – apie būsimus darbus Skulptūrų parke kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Pasak jo, šiuo metu ruošiamas archeologinių tyrimų darbų projektas, be to, jau turėtų būti parengtas pirmojo parko rekonstrukcijos etapo darbų projektas.

Archeologiniai tyrimai bus atliekami tose parko vietose, kur teks kasti žemę.

Anot A.Dobranskio, nejudinamų vietų – labai mažai, daug kur bus tiesiami takeliai, atsiras įvairių įrenginių.

Kur tik bus judinama žemė, visur su darbininkais kartu dirbs ir archeologai.

Jie pirmiausia atliks detalius archeologinius tyrimus, po to bus įrengiami pagrindai takams.

Darbus, kurie vyks trimis etapais, numatyta atlikti maždaug per dvejus metus.

Pirmiausia numatoma sutvarkyti želdinius, demontuoti senąją infrastruktūrą, įrengti pėsčiųjų takus, vaikų žaidimų aikštelę, sutvarkyti vandentiekio tinklus, įrengti laistymo sistemą, vaizdo stebėjimo kameras.

Parko želdinių tvarkymo tikslas – apsaugoti istorinius, vertingiausius parko medžius, kurie skursta dėl tankiai priaugusių menkaverčių medžių.

Numatyta surinkti ir kapinėse perlaidoti rastus palaikus.

Iš Liepų ir K.Donelaičio gatvių pusių ketinama pastatyti naujus simbolinius vartus.

Kvartale prie Trilapio gatvės žadama įrengti istorinės atminties vietą – memorialą.

Bus remontuojamas gynybinis šansas. Planuojama sutvarkyti Gerlachų šeimos kapavietę.

Galiausiai bus sodinami medžiai, krūmai, gėlynai, apsėjamos vejos, statoma renginių-lauko prekybos terasa, informaciniai stendai, nuo Trilapio ir S.Daukanto gatvių parkas bus aptvertas tvora.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

>klp

kas man tos kapinės. Man normalių medžiu žolynu želdinių reikia. Jau nuo trinkeliu akys raibsta lyg dykumoj nieko daugiau nepamatysi. O sajungoje kiekvienas didesnis medis buvo registre viskas tik sodinama didelė tarnyba Vilniuj buvo kuria paskui sunaikino o miškų kirtimas plynėmis buvo greižtai draudžiamas bet ka čia tau papelijusiam konsevinui aiškint. Vistiek savo varysi Tik neapsi k piešdamas sovietinius laikus Dar gyvi tie kurie teisybe žino

klp

kur jūs buvot sovietiniai žmogėnai,kai buvo sunaikintos kapinės.Tada sėdėjot ir tylėjot.O dabar drąsūs loti.Kur buvo jūsų drąsa sovietų sąjungoje.O parko atnaujinimą reiktų pradėti nuo fašistų lavonų išsiuntimą į rusiją

Klpd.

Kam čia vadint ,,parku" jeigu to parko nėra? Bus zona kaip Giruliuos. Gal dar šlagbaumą kaip ten įtaisys kad nieks nepraeitų ir nepravažiuotų?:D) Iškirs daugiamečius ir dings normalus žaliasis plotas. Užtai galimai atsiras daugiau uodovickiu kuriems irgi bus labai smagu šioje teritorijoje įsigyti sau sklypą ir suręsti rūmą. O iš to tik grovė-atridos korumpulams risis gabalais:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS