Smeltės kvartale – saugos pratybos | kl.lt

SMELTĖS KVARTALE – SAUGOS PRATYBOS

Šiandien, spalio 12-ąją, uostamiestyje vyks civilinės saugos pratybos. Pranešama, kad aktyviausi pratybų veiksmai bus nuo 9 iki 11.30 val. pietinėje miesto dalyje, Smeltės kvartale. Pratybų metu bus evakuojami gyventojai, gatvėse bus matyti policijos pareigūnai, girdimi signalai.

Uostamiesčio savivaldybė informavo, kad pratybas rengia savivaldybė ir bendrovė „Klaipėdos nafta“. Šių pratybų tema – „Gaisras ir sprogimo grėsmė „Klaipėdos nafta“ SGD terminale“.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Civilinės saugos ir mobilizacijos poskyrio vedėjas Žygintas Viršilas sakė, kad pratybos bus organizuojamos įgyvendinant savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintame civilinės saugos 2023 m. veiklos plane numatytas priemones.

„Pratybų tikslas – patikrinti ir tobulinti pasirengimą valdyti savivaldybės lygio ekstremaliąją situaciją. Evakuojamų Smeltės kvartalo gyventojų vaidmenį imituos statistai – Klaipėdos „Varpo“ gimnazijos ir Prano Mašioto progimnazijos mokiniai“, – pažymėjo vedėjas.

Jis taip pat pridūrė, kad miesto savivaldybė, susidarius ekstremaliam įvykiui, yra numačiusi 32 kolektyvinės apsaugos statinius, kuriuose bus surenkami evakuojamieji arba laikinai apgyvendinami evakuotieji gyventojai.

„Juose organizuotai bus teikiamos gyvybiškai būtinos paslaugos: aprūpinama maistu, geriamuoju vandeniu, vaistais, higienos reikmenimis, švariais drabužiais. Iš šių numatytų du statiniai – Klaipėdos „Varpo“ gimnazija ir Prano Mašioto progimnazija buvo parinkti pratyboms kaip prioritetiniai. Šie statiniai pratybų metu bus „aktyvuoti“, tai reiškia, kad jie bus paruošti evakuojamų gyventojų priėmimui ir laikinam apgyvendinimui – veiks gyventojų priėmimo punktas, paskirtos apgyvendinimo patalpos, paruoštos žygio lovytės, miegmaišiai“, – pratybų eigą paaiškino Ž. Viršilas.

Realių tekstinių pranešimų apie pratybas gyventojai į savo telefonus negaus, perspėjimo sirenos taip pat nebus jungiamos, tik imituojamos.

„Policijos pareigūnai ar kitos tarnybos pratybų metu gali naudoti garsinius signalus ar skelbti tekstinius pranešimus garso stiprinimo priemonėmis“, – nurodė Ž. Viršilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS