Šokiravo naujovė Palangos naktiniame klube: kviečia ateiti su savo buteliu | kl.lt

ŠOKIRAVO NAUJOVĖ PALANGOS NAKTINIAME KLUBE: KVIEČIA ATEITI SU SAVO BUTELIU

Šokiruojanti naujovė Palangoje – licenciją prekybai alkoholiu praradusi įmonė klientus kviečia ateiti su savo buteliu. Tokia naujiena papiktino kurorto merą, o įmonės veikla dar kartą susidomėjo policija ir Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas.

Piktino keliamas triukšmas

Elektroninėje erdvėje pasirodė vieno Palangoje J. Basanavičiaus gatvėje veikiančio naktinio klubo pasiūlymas – klientai neva gali atsinešti ir klube vartoti savo alkoholinius gėrimus.

Šiam klubui licencija prekiauti alkoholiniais gėrimais yra atimta už nuolat pasikartojančius teisės aktų pažeidimus.

Ši žinia papiktino kurorto merą Šarūną Vaitkų. Savo „Facebook“ paskyroje jis plačiai paaiškino priešistorę, primindamas, kad pernai Palangos svečiai ir vietos žmonės negalėdavo pailsėti dėl naktimis netramdomai itin garsiai leidžiamos muzikos.

Atėmė licenciją

Pernai rudenį Palangos valdžia inicijavo ir į tarpinstitucinį pasitarimą sukvietė įvairių atsakingų tarnybų atstovus, sudarė darbo grupę ir jos bei policijos teikimu kreipėsi į miesto tarybą.

Posėdyje vienam naktiniam klubui prekyba alkoholiu apribota iki 22 val., kitam tokia licencija apskritai panaikinta. Š. Vaitkus įvardijo, kad tai yra „Salūnas“, besinuomojantis patalpas J. Basanavičiaus gatvėje 16.

Mes tikrai pasielgėme principingai.

Pernai Seimas pakeitė įstatymą, ir dabar jau atsakomybė už administracinį nusižengimą – triukšmą – bus taikoma ir juridinių asmenų vadovams, o baudos – gerokai didesnės.

„Mes tikrai pasielgėme principingai. Ir mūsų siekis buvo ne žlugdyti verslą, o priversti atsakingai elgtis, pasitelkiant labai plačias šiuolaikines galimybes spręsti patalpų tinkamo izoliavimo klausimus. Kitaip tariant – investuoti, kad be trukdžių galėtų veikti naktinis klubas ir taip susigrąžinti net tik licenciją prekiauti alkoholiu, bet ir savo reputaciją, o aplinkinių namų gyventojai bei svečiai galėtų naktimis miegoti, – savo paskyroje rašė Š. Vaitkus. – Tebevyksta bylinėjimasis, nors nuoširdžiai tikėjausi, kad verslas šioje situacijoje investuos ne į advokatus, o į įrangą ir per žiemą kibs tvarkytis.“

Šarūnas Vaitkus. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nemato perspektyvos

Pasak kurorto mero, pastarosiomis dienomis „socialiai atsakingu klubu“ pasivadinusio „Salūno“ veikėjai ir toliau tyčiojasi iš valstybės, įstatymų, aplinkinių gyventojų ir net savo klientų – kviečia į klubą, kur uždrausta prekiauti alkoholiu, klientus ateiti su savo buteliu, esą dėl to nebus jokių problemų.

Palangos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas patikino, jog Š. Vaitkus sakė tiesą – kad „Salūno“ savininkai kviečia užsukti su savo buteliu, kurorto policijos pareigūnai taip pat jau užfiksavo.

Kol kas komisariato vadovas nenorėjo ko nors paaiškinti.

„Ne apie visus policijos darbus galime kalbėti. Patarčiau tiesiog truputį palaukti“, – kalbėjo A. Budginas.

Nepavyko sužinoti, ką šiuo klausimu galėtų paaiškinti „Salūno“ savininkai. Jų kontaktai viešai neskelbiami. Nepavyko pasikalbėti ir su, Š. Vaitkaus teigimu, patalpas šiai pasilinksminimo įstaigai išnuomojusiu bendrovės „Via Baltica Palanga“ vadovu Artūru Rutkausku. Viešai skelbiamas jo telefono numeris šiuo metu nepasiekiamas.

Paprašytas pakomentuoti šią situaciją advokatas Osvaldas Martinkus buvo tiesus: „Manau, kad tai – neteisėtas dalykas. Neabejoju, kad su tokia veikla bus susitvarkyta. Galbūt tokį skelbimą skelbianti įmonė bandys bylinėtis, ieškoti kažkokių klaidų protokoluose. Bet, mano galva, visa tai yra nesolidu ir neperspektyvu.“

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

"advokatas"

Užjaučiu to "advokato klientus . Jokio pažeidimo čia nėra

Arminas

Reikėtų įstatymus dėl triukšmo taisyti - kiekviename didesniame mieste ir kurortuose turėtų būti pasilinksminimo zona, kurioje nebūtų keliami reikalavimai triukšmui, kad žmonės galėtų nevaržomai linksmintis - šokti, dainuoti, juoktis. O tai įsigyja koks poniukas butelį Klaipėdos senamiestyje arba Palangos Basanavičiaus alėjoje ir nori, kad žmonės negalėtų linksmintis, nes ponui norisi ramybės. Manau, kad tie, kurie nori ramybės turėtų pirkti būstus miegamuosiuose rajonuose arba užmiestyje, o miestų senamiesčius ir Palangos Basanavičiaus alėją reikia laikyti pasilinksminimo zonomis be jokių ten didesnių apribojimų triukšmui.

klp

Vaitkaus paaiškinimas absurdiškas, jis teigia, kad alkoholio licenciją atėmė dėl triukšmo, tai reiškia, kad alkoholio licenciją buvo atimta be pagrindo. Jei triukšmas trukdo tai reikia stabdyti veiklą kol bus išspręsta triukšmo problema, o alkoholio licencija gali būti atimta tik jei buvo nusižengimai už alkoholio taisyklų pažeidimus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS