Sovietinio veikėjo pavardė uostamiestyje dar pakabės | kl.lt

SOVIETINIO VEIKĖJO PAVARDĖ UOSTAMIESTYJE DAR PAKABĖS

Klaipėdos politikai kitiems metams atidėjo klausimo svarstymą dėl sovietinio veikėjo – Liudo Giros gatvės pavadinimo pakeitimo. Esą šioje gatvėje gyvenantiems žmonėms netinka siūlomas istorinis Ernsto Vicherto vardas. Todėl sovietinių ženklų uostamiestyje savivaldybės atstovai iki šių metų pabaigos, kaip privaloma, pašalinti nespės.

L. Giros gatvės pavadinimas – vienas iš kelių šalintinų sovietinių ženklų Klaipėdoje.

Vadinamoji desovietizacijos komisija nusprendė, kad uostamiestyje neturėtų likti ir atminimo lentos su bareljefu A. Venclovai ant pastato Vilties gatvėje.

Tai turėtų būti padaryta iki šių metų pabaigos, tačiau vakar posėdžiavusi Klaipėdos miesto taryba nusprendė klausimo dėl L. Giros gatvės pavadinimo pakeitimo nesvarstyti ir atidėti kitam posėdžiui.

Motyvas – prieš pastarąjį posėdį gautas gyventojų prašymas, kuriame nurodoma, kad jie esą nenorėtų, jog L. Giros gatvei, kurioje yra vos septyni namai, būtų sugrąžintas istorinis E. Vicherto vardas.

Dienraščio žiniomis, raštą pasirašė apie 10 žmonių.

E. Vichertas (1831–1902) buvo teisininkas, rašytojas, dramaturgas, visuomenės veikėjas, 1859–1860 m. dirbo Klaipėdos teismo asesoriumi.

Viena žymiausių jo apysakų – „Šaktarpis“ (lietuvių kalba išleista 1929 m., pakartotas leidimas – 1981 m.), jos pagrindu 2000 m. sukurtas meninis filmas „Elzė iš Gilijos“ (rež. Algimantas Puipa).

E. Vichertas rašė apie lietuvininkus ir propagavo jų gyvenimo būdą, tačiau kai kurie dabartiniai veikėjai, vadovaudamiesi nelabai aiškia logika, jį susiejo su Antrojo reicho režimu.

Tarybos nariai pritarė, kad būtų pasitarta su gyventojais, kaip turėtų būtų vadinama L. Giros gatvė, ir klausimą atidėjo kitiems metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Ruskių vėliava mero kabinete

Prie šito mero ilgai teks laukti.Kiek jo gerbėjų prasmirdo komentaruose...

Pilietis

Žmones, atsidave tautai, ištrinami iš atminties, o va banditai, taip vadinami partizanai, aukštinami

tai brazauckas net ne veikėjas

o veikėjų lyderis. Išmest už kainių tvoros.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS