Spręs, ar ilgąjį savaitgalį riboti judėjimą koronaviruso židiniu tapusioje Kartenoje | kl.lt

SPRĘS, AR ILGĄJĮ SAVAITGALĮ RIBOTI JUDĖJIMĄ KORONAVIRUSO ŽIDINIU TAPUSIOJE KARTENOJE

Ketvirtadienį bus sprendžiama, ar apriboti judėjimą Kretingos rajone esančiame Kartenos miestelyje, sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje nustatytas naujausias COVID-19 židinys – koronavirusas nustatytas 22 pacientams ir penkiems darbuotojams.

„Jau vakar tie sprendimai su savivaldybe buvo ieškomi. Ten vienas yra toks niuansas, kad eina magistralinis kelias į Šiaulius, į Palangą, tai sudėtinga taip visiškai apriboti judėjimą, bet vakar policija patruliavo, saugojo perimetrą, taip pat buvo konkreti įstaiga taip pat apsupta ir izoliuota, kad prie jos neprieitų kiti žmonės“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė ministrė.

„Šiandien bus ieškoma sprendimų, ar nereikia tikrai to miestelio taip pat uždaryti kaip Nemenčinės, bet pagrindiniai sprendimai yra medikų ir infektologų, kurie vertina, kaip gali paplisti vienoje ar kitoje vietoje tas virusas“, – sakė ji.

Pasak R. Tamašunienės, sprendimas bus priimtas ketvirtadienį, nes jau vakare pareigūnai planuoja pradėti intensyvesnę kontrolę Lietuvoje.

Vis dėlto griežtų kontrolės priemonių visoje šalyje, tokių kaip per Velykų savaitgalį, Lietuvoje įvesti neplanuojama.

„Ribojimų judėjimo neplanuojama taikyti kaip buvo Velykų savaitgalį“, – sakė ministrė.

Pasak jos, Lietuvoje patruliuos apie 800 ekipažų, kurie stebės, ar laikomasi karantino sąlygų.

Gairės: Kartena, Kartenos miestelis, Rita Tamašunienė, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, ribojimai, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klaipeda

i plunge galima vaziuoti per vezaicius o i palanga nuo siauliu pro salantus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS