Statybininkų akibrokštas – kelią uždarė be paaiškinimų | kl.lt

STATYBININKŲ AKIBROKŠTAS – KELIĄ UŽDARĖ BE PAAIŠKINIMŲ

Girulių gyventojai nuo lapkričio kenčia nepatogumus dėl uždaryto kelio – jį požemines komunikacijas tiesiantys rangovai užtvėrė tvoromis. Kas ir kiek laiko laikys tvoras Turistų gatvėje, nežino ne tik vietiniai, bet ir Girulių seniūnaitis.

Kelyje – duobės

"Turistų gatvėje, ties buvusiais kūdikių namais, statybininkai išrausė gatvę. Taip gyvename nuo lapkričio. Asfaltas nuardytas, duobės didžiausios, per atlydį vanduo pro durelių apačią kone teka į mašinos vidų. Šioje vietoje įrengtas vaikų reabilitacijos centras, tenka vaikučius vežti. Vieni vaikus vežimėliais atveža, kiti išlaipina vaikštynėmis. Situacija yra tragiška", – redakcijai skundėsi gyventoja.

Darbininkus tik kartais matome. Neaišku, kas ten ką daro ir kiek laiko truks darbai.

Atvykstantieji su vaikais piktinosi, kad šaligatvių nėra, tad pasiekti reabilitacijos centrą itin sunku.

"Darbininkus tik kartais matome. Neaišku, kas ten ką daro ir kiek laiko truks darbai. Vienu metu atvykus su mažamečiu, statybininkai aiškino, kad mašiną palikčiau ties stovėjimą draudžiančiu ženklu, nes iš viso nebuvo kur palikti mašinos. Neturėtų taip būti", – tvirtino moteris.

Giruliai – it užsienis?

Girulių seniūnaitis Viktoras Kavolis taip pat tikino, kad iš tiesų vienoje vietoje pusė gatvės užtverta, kitur – ne, o keliukas, vedantis per miškelį vos ne iki Pamario gatvės, iš viso užtvertas tvoromis.

"Net seniūnaičiams niekas nepraneša, kas ką ruošiasi daryti ir kokias gatves kas uždarys. Jei nori, vaikščiok, ieškok, pats aiškinkis. Giruliai – gal užsienis, ne Klaipėdos mieste esame?" – piktinosi V.Kavolis.

Darbai vyksta Turistų gatvės tęsinyje.

"Ties geležinkelininkų buvusia stovykla, pasukus į kairę, sustatyti ženklai, tvoromis užtvertas kelias. Bet daugiau jokios lentelės nėra, kur būtų parašyta, kas čia ką daro ir kiek laiko truks darbai", – teigė V.Kavolis.

Dirbs ir vasarį

Net seniūnaičiams niekas nepraneša, kas ką ruošiasi daryti ir kokias gatves kas uždarys.

Girulių seniūnaitis pats nužingsniavo apžiūrėti užtvertų gatvių.

"Ten darbus atlieka įmonė "Stakorda", įmonės darbų vadovas  informavo, kad darbus įmonė pradėjo praėjusių metų lapkritį. Jiems esą trukdė oro sąlygos ir pandemija. Įrengiamos lietaus nuotekų sistemos. Darbus jie žada baigti vasario pabaigoje. Ne tik gyventojams jokios informacijos nepateikta, bet ir ugdymo įstaigoms. Ten toliau yra vaikų darželis "Giliukas" ir buvę kūdikių namai", – pasakojo V.Kavolis.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus specialistė Žibutė Lidžiuvienė aiškino, kad darbai vyksta savivaldybės užsakymu.

"Statybos leidimas darbams išduotas pernai lapkričio 9-ąją. Paviršinių lietaus nuotekų tinklai bus nutiesti nuo Turistų gatvės tęsinio ir Šlaito gatvės iki beveik Pamario gatvės. Leidimas galioja iki gegužės 1-osios", – leidimų datas vardijo Ž.Lidžiuvienė.

GALERIJA

  • Statybininkų akibrokštas – kelią uždarė be paaiškinimų
  • Statybininkų akibrokštas – kelią uždarė be paaiškinimų
  • Statybininkų akibrokštas – kelią uždarė be paaiškinimų
Viktoro Kavolio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AR

Darbų vadovas grybą pjauna, pirmą dieną nuskuto asfaltą ir paliko žmonėm duobes, kad mašinas daužytų ir dėl šios klaidos iki gegužės toliau visi daužys tas mašinas. Pataupė ant įrangos nuomos, o mes važiuokles visi remontuosime. AČIŪ nuostabaus proto darbų vadovui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS