Statybininkų prospekte – nauja gyvatvorė | kl.lt

STATYBININKŲ PROSPEKTE – NAUJA GYVATVORĖ

Statybininkų prospekte eismo juostas skiriančioje žaliojoje zonoje nuspręsta iškasti išplikusią gyvatvorę, o vietoje senų, nualintų augalų pasodinti naujus.

Augalai iškasami nuo Minijos gatvės iki pat Statybininkų prospekto žiedinės sankryžos su Taikos prospektu.

Įmonės "Klaipėdos želdiniai" darbuotojai sodins naujus augalus.

"Čia ilgą laiką augo sedulos. Bet gyvatvorė jau buvo išretėjusi, seduloms ši vieta nebuvo tinkama. Per laiką augalai nukenčia. Šaknis kasinėjo inžinerinių tinklų tiesėjai, todėl augalai jau buvo suprastėję", – sakė įmonės vadovas Gediminas Valašinas.

Sedulos šioje gatvėje augo daugybę metų, jos buvo karpomos. Bet kai kuriose gyvatvorės vietose žiojėjo kiaurymės.

Nuskurdusias sedulas nuspręsta keisti ligustrų sodinukais. Tačiau prieš sodinant naujus augalus teks pakeisti gruntą, papildyti jį trąšomis.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistė Jolanta Rimkienė teigė, kad nupirkta 3 tūkst. ligustrų.

"Sodinukas kainuoja 3 eurus. Bet sutartis dėl augalų įsigijimo skirta ne tik šiai vienai vietai. Gyvatvores atnaujiname, nes reikia mažinti oro užterštumą. Tokias sodinome Šilutės plente ir Vingio gatvėje. Šiais metais pasodinsime ir Statybininkų prospekto gyvatvorę", – aiškino J.Rimkienė.

Pasak specialistės, gatvių apželdinimo programoje numatyta parinkti vietas ir augalus toms uostamiesčio gatvėms, kuriose eismas yra itin intensyvus.

Augalai turėtų formuoti savotiška skydą nuo dulkių ir gerinti miesto orą.

GALERIJA

  • Statybininkų prospekte – nauja gyvatvorė
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Se

Tau gal ir nesąmonė, o kažkam galbūt naudos duoda. Pinigai juk valdiški, reikia įsisavinti. Medžiai beveik išpjauti, tad pradedama pereiti prie krūmų.

Bokis

Vel nesamonem uzsiima.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS