Stebisi biurokratiniu nerangumu: remontas – po remonto? | kl.lt

STEBISI BIUROKRATINIU NERANGUMU: REMONTAS – PO REMONTO?

Žvejybos uosto rajono gyventojai į šuns dienas išdėjo savivaldybės klerkus, kurių užsakymu esą ardomas neseniai nutiestas šaligatvis. Ties Baltijos pr. 109-uoju namu prasidėjo lietaus nuotekų tinklų remontas.

Šalia Baltijos pr. daugiabučių namų startavo ilgai laukti statybos darbai, susiję su kasmet patvinstančiu "Gilijos" mokyklos stadionu.

Klaipėdiečiai jau kelerius metus prašė gelbėti pradinės mokyklos stadioną, kuriame palijus nuolat telkšo vanduo.

Mat į aikštyną tiesiogiai buvo nukreiptas lietaus nuotekų vamzdis. Šis įrengtas po šaligatviu ir jungia važiuojamojo kelio dalį su stadiono prieigomis.

Todėl šį rudenį, gavus statybos leidimą ir paruošus techninį projektą, ties Baltijos pr. 109-uoju namu prasidėjo lietaus nuotekų tinklų remontas.

Kodėl negalima visų darbų padaryti vienu metu, nešvaistant mokesčių mokėtojų pinigų?

Žmonėms užkliuvo, kad tvarkyti požemines komunikacijas susizgribta būtent tada, kai buvo nutiesta nauja gatvė.

Už šį projektą atsakingas Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas ramino gyventojus, esą situacija yra kiek kitokia.

"Remontas vyksta uždaru būdu – danga bus šiek tiek išardyta tik ties šuliniais, ties grotelėmis. Atviru būdu tikrai nebus kasama. Juolab kad toje teritorijoje, kur dirba rangovas, yra senas asfaltas. Tik pėsčiųjų takas – naujas", – argumentavo V.Švedas.

Darbus vykdo bendrovė "Terebro". Iki švenčių statybininkai turėtų juos užbaigti.

V.Švedas atkreipė dėmesį, kad nuotekų tinklų remontas dar nereiškia, kad mokyklos stadionas nebetvins. Tai išspręs tik dalį problemos.

Vėliau, kai sulauks savo eilės, įstaigos aikštynas bus remontuojamas iš esmės.

"Stadionas vis tiek tvins. Juk jis yra duobėje ir sugeria aukštesnių vietų vandenį. Vamzdis buvo tik prielaida. Mes sutvarkysime, bet ateityje reikia įrengti normalų drenažą, kuris surinktų vandenį, ir problema dings. "Gilijos" mokyklos stadionas yra įtrauktas į savivaldybės strateginius planus ir kažkada sulauks remonto", – dėstė V.Švedas.

GALERIJA

  • Klausimai: žmonės svarstė, kodėl nebuvo galima visų darbų atlikti vienu metu – sutvarkyti ir nuotekų tinklus, ir pėsčiųjų taką?
  • Klausimai: žmonės svarstė, kodėl nebuvo galima visų darbų atlikti vienu metu – sutvarkyti ir nuotekų tinklus, ir pėsčiųjų taką?
  • Valdas Švedas.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Mokesčių mokėtojas

KADA ,JŪS BUKAGALVIAI PRADĖSITE MŪSŲ VISŲ PINIGUS TAUPYTI ,O NE PLAUTI . TIKRA TA ŽODŽIO PRASME. VIENI NUTIESIA,KITI IŠARDO,VIENI REMONTUOJA,KITI NEUŽIGO JAU KASA ,ARDO IR TAIP VISI BUKAGALVIAI TUTI DARBO IR GERO UŽDARBIO. JUK NIEKAS UŽ NIEKĄ NEATSAKO ,NIEKADA NIEKAS SU NIEKUOM NEDERINA, KADA KOKIUS DARBUS KAS ATLIKS. MOTYVAS VIENAS IR PAGRINDINIS KAIP GALIMA GREIČIAU PINIGUS ĮSISAVINTI IR DINGTI, ATSAKOMYBĖS JOKIOS. KAS IR KADA PRADĖS GINTI VIEŠĄ INTERESĄ,KAS PAMOKYS BUKAGALVIUS TAUPYTI MŪSŲ VISŲ PINIGUS???

Antanas

Savivaldybėje sėdi ne daunai, bet apsukrūs nusikaltėlių kartėlis.

joniskes g

Kaip ir Joniskes gatveje. Isasfaltavo naujai, paskui arde koki 50 metru gatves ties baldais ir tvarke kazkokius tinklus. Taip ir liko lopas naujoje gatveje per viduri
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS