Stichija pajūryje: pėsčiųjų takas pakibo ore | kl.lt

STICHIJA PAJŪRYJE: PĖSČIŲJŲ TAKAS PAKIBO ORE

Pėsčiųjų takas tarp pirmosios ir antrosios Melnragės pakibo ore, iš miško į jūrą ėmus tekėti upeliui. Žmonės perspėjami nevaikščioti taku, nes tai kelia rimtą grėsmę.

Įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ darbuotojai tikino, kad iš miško kiekvienais metais pasirodydavo atitekantis upelis, kai tik susikaupdavo polaidžio vanduo. Tačiau tokio vandens kiekio dar niekas nebuvo matęs.

„Miške vanduo nesusigeria ir jis teka į pajūrį. Upelis tai atsirasdavo, tai pradingdavo. Bet penkerius ar šešerius metus nebuvo jo. O šiemet susikaupė daug vandens, upelis pasileido didele, galinga srove“, – pasakojo „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Alvydas Girdvainis.

Upelis išplovė didžiulį smėlio kiekį, nuardė kopų krantus.

„O tiltelis pakibo. Mes tiltelį pernai pastatėme, kad žmonėms su vaikais nereikėtų bristi per smėlį. Tiltelį pakėlėme, bet nesitikėjome, kad tokia stichija nutiks“, – pasakojo A. Girdvainis.

Tiltelį pakėlėme, bet nesitikėjome, kad tokia stichija nutiks.

Tiltelio poliai šiuo metu virš žemės yra išlindę apie keturis metrus.

„Po tilteliu vandens yra apie metrą. Jis kiekvieną dieną vis plauna smėlį. Pastatėme atramas, kad nelūžtų per pusę. Užkalėme įėjimą į taką, pakabinome ženklus. Bet žmonės vis tiek eina. Nesupranta, kad tai yra labai pavojinga“, – sakė A. Girdaivinis.

Kol kas įstaigos darbuotojai ėmėsi laikinų priemonių.

„Vandens mes negalime suvaldyti. Lauksime geresnių orų. Kol kas žadami sausesni orai. Be to, pavasarį šiauriniai vėjai dažniausiai prineša į krantą smėlio. Tikimės, kad jūra sugrąžins smėlį. Tada mums lengviau bus jį tvarkyti“, – aiškino įstaigos atstovas.

Tako polius darbininkai buvo sukalę apie metrą. Virš žemės takas driekėsi apie pusantro metro aukštyje.

Prie tako vaikštinėję žmonės kėlė klausimą, ar upeliu į jūrą neteka kanalizacija.

„Vanduo atiteka iš gyvenamųjų namų kvartalo. O koks jis ten, negaliu pasakyti. Aš kokio nors kvapo nejaučiau“, – aiškino A. Girdvainis.

Vis tik „Klaipėdos paplūdimiai“ apie tai aplinkosaugininkams nepranešė.

GALERIJA

  • Stichija pajūryje: pėsčiųjų takas pakibo ore
  • Stichija pajūryje: pėsčiųjų takas pakibo ore
  • Stichija pajūryje: pėsčiųjų takas pakibo ore
Įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Cia per savaitgali prie butelio susede toki sedevra pastate? Nulis logikos

Laukiu, kada jūra nuplaus milijonierių fazendas pajūryje

Laukiu, kada Jūra Motulė nuplaus milijonierių fazendas pajūryje.

jis

O ko jūs tikėjotės? Čia arba kvailumas arba pinigų plovimas- kai tik pastatė tą tiltuką, kai nebuvo po apačia vandens, iš karto sakiau laikinas statinys, tuoj nuplaus. Kur matyta- kojos tiltelio įsmeigtos į smėlį, kuris juda su vandeniu. Yra patikimesnių sprendimų nei smėlio pilis statyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS