Sunkia liga sergančios mergaitės tėvus apkaltino smurtu | kl.lt

SUNKIA LIGA SERGANČIOS MERGAITĖS TĖVUS APKALTINO SMURTU

Uostamiesčio policijai viešai paskelbus apie įtarimus, jog ketverių metų mergaitė patiria namuose smurtą, jos tėvai viešai išreiškė pasipiktinimą. Pasak jų, bandydami gelbėti dukrą nuo ne pirmą kartą pasikartojančios ligos, jie sulaukė terorizavimą primenančių policininkų veiksmų.

Įtarė tėvus smurtavus

Šios savaitės pradžioje uostamiesčio policijai pranešta apie ligoninėje gydomą mažametę, ant kurios kūno pastebėjo daug paviršinių kūno sužalojimų.

Savaitės viduryje šią situaciją komentavo ligoninės gydytojas ir vyriausiojo gydytojo pavaduotoja.

Vienas medikų buvo linkęs įtarti, jog tėvai smurtavo prieš vaiką, o kitas buvo įsitikinęs, kad dėl ant mergaitės kūnelio atsiradusių sužalojimų tėvai nėra kalti.

Tikėtasi, kad tiesą padės išsiaiškinti teismo medicinos ekspertai.

Mamos rūpestingumu neabejoja

Mergaitės tėvas Remigijus tikino, kad pastarosios dienos jiems su gyvenimo drauge tapo labai rimtu išbandymu.

Šios šeimos galva dirba Norvegijoje, sunkiu darbu vyras uždirba vaikų ir žmonos išlaikymui. Jo draugė rūpinasi ketverių metų dukra ir trejų bei dvejų metų sūneliais.

Šeima gyvena nuomojamame bute, neprašo iš valstybės pinigų ar paramos.

Vyras iš Norvegijos namo grįžta kas porą mėnesių, siunčia pinigų vaikų ir sugyventinės gyvenimui. Remigijui niekada nekilo net abejonė, kad jo draugė netinkamai prižiūri vaikus.

Pasak jo, mažyliai visada yra pamaitinti, švariai aprengti, mama rūpinasi jų auklėjimu, namai pilni žaislų ir skanėstų.

Ligoninėje kažkodėl nusprendė, kad mūsų vaikas buvo sumuštas.

"Turime tris pametinukus vaikus, berniukai labai judrūs. Prieš pusmetį pastebėjome ant dukrelės kūno atsiradusias dėmes, panašias į mėlynes nuo sumušimo, ir kreipėmės į medikus. Tada gydytojai diagnozavo inkstų ir kepenų nepakankamumą. Po pusės metų simptomai pasikartojo, labai išsigandome ir suskubome vežti dukrą pas šeimos gydytoją. Ji iškart suprato, kad atsinaujino liga. Kraujo tyrimai buvo tokie blogi, kad vaiką iškart teko gabenti į ligoninę. O ligoninėje kažkodėl nusprendė, kad mūsų vaikas buvo sumuštas", – pasakojo Remigijus.

Į policiją kvietė ne kartą

Vyras teigė sekmadienį pamatęs ant dukros antakio mėlynę ir perbrėžtą lūpą. Paklausta mergaitė tėčiui pasakojo bėgusi į tualetą, užlipusi ant žaislo ir griūdama pati susižeidė į kitą žaislą.

Dabar vyras namuose prižiūri du sūnus. Trečiadienį jis buvo kviečiamas į policiją paaiškinti dukros sužalojimo aplinkybių.

Apklausos metu esą sugedo policijos kompiuterinė sistema, todėl ketvirtadienį vyras buvęs priverstas dar kartą vykti į komisariatą ir vėl kalbėti apie tą patį.

Vyriškis buvo priverstas ieškoti, kas pabus su sūnumis ir pakeis dukrą ligoninėje slaugančią draugę, kuri taip pat turėjo važiuoti į policiją.

Būdami padorūs tėvai dėl patiriamų kaltinimų negalime užmigti.

"Prieš pusę metų išgyvenome siaubą, galvojome, kad neteksime dukrelės, o dabar sulaukiame tokių kraupių įtarimų. Abu esame juodoje neviltyje, greitai patiems reikės psichologo, būdami padorūs tėvai dėl patiriamų kaltinimų negalime užmigti. Diržo ar rankos gyvenime nesame pakėlę prieš vaikus", – apmaudą liejo vyras.

Ekspertų išvadų policininkai tikisi sulaukti šiandien. Tada jie galės apsispręsti, tęsti ar nutraukti pradėtą ikiteisminį tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

vaikas velniukstis

Kartais patys vaikai gali irgi nesamoniu pasneket,man sese pasakojo kad jai ,skambino is darzelio aukletoja sake jusu vaikas sake kad bandet nustumti savo vaika nuo laiptu ,arba dar pasakojo ,kad tipo nepadare namu darbu nes yra labai pavarges,nes mama mane nakti su pabaisos kauke gazdino :D ,,tai kai mano sese isgirsta kazka panasaus sako ir juokas paima ir net nezinai ka ir atsakyt, is kur jis tokiu nesamoniu prisigalvoja..bet aiskus aukletoja jau zino kad jo fantazija didele,bet is vienos puses tai nejuokinga nes isivaizduokit jeigu tikrai butu turejas kokia melyne zaizdamas ir po to kam pasakytu kad mama nustume nuo laiptu ,tai tikrai gali pagalvot kad smurtaujama seimoje.

Mociute

Kur jus rasit vaika uzaugusi be melynes,nubrozdinimo ar sumusimo?Na,nebent tas vaikas kuris be kompiuterio ir telefono ekrano daugiau nieko nemato. Jei vaikas,kaip ir turetu buti juda,duksta lauke,begioja,vazineja dviraciu,rieduciais,rogutemis ir t.t.,tai bus ir melyniu ir dar daugiau.Uzdarykim vaikus po neduztancio stiklo kupolais ir bukime ramus.Jau ir taip daugelis vaiku nejudrus,kaip senukai,kas su jais bus veliau?

Edita

Dieve kur mes gyvename gal ir uzmete tam vaikui per uzpakali ir kas cia tokio ar mes be diržo užaugome dauguma gaudavom kaip reikiant ir nieko nemirem o ir žudikais vagimis netapome nes žinojome kad tėvų žodis namuose yra paskutinis ir po šia diena juos gerbeme as pilnai tikiu kad tevai tu vaikuciu savo nemuše iki mėlyniu meryte nera tokia jau maza kaip rasoma pasakytu pati kad muse o zurnalistai policija tevus i kapus nori nuvaryti sitokiu stresu !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS