Suvaržymai uostamiestyje: vieniems keliai atviri, kiti turės pakentėti | kl.lt

SUVARŽYMAI UOSTAMIESTYJE: VIENIEMS KELIAI ATVIRI, KITI TURĖS PAKENTĖTI

Klaipėdos gyventojams judėjimo ribojimai nebuvo panaikinti, jiems leidžiama išvažiuoti tik į Klaipėdos rajono valdas. O štai Klaipėdos rajono gyventojai galės dumti, kur tik panorės, išskyrus tas savivaldybes, į kurias patekti draudžiama.

Sienos nebus

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas sakė, kad klaipėdiečiai keliuose vis dar matys policijos postus.

„Išlieka reikalavimas nieko neįleisti į Klaipėdą ir neišleisti. Kaip iki šiol vyko kontrolė, taip bus ir iki mėnesio galo. Į miestą ir iš jo galės važiuoti tik tie, kuriems galioja išimtys. Tai liečia keliones dėl darbo, sveikatos ar būtinųjų reikalų. Tebegalioja tvarka, pagal kurią žiedinių savivaldybių gyventojai gali judėti be trikdžių. Tai reiškia, kad iš rajono į Klaipėdą važiuoti galima“, – patikino A.Motuzas.

Į Klaipėdą rajono gyventojai galės atvykti bet kokiais reikalais.

„Mes esame vienoje bendroje kontroliuojamoje teritorijoje. Sienos tarp miesto ir rajono nėra ir nebus“, – sakė A.Motuzas.

Išlieka reikalavimas nieko neįleisti į Klaipėdą ir neišleisti.

Palanga atverta poilsiautojams

Įvažose į uostamiestį budintys policijos pareigūnai aprūpinti specialia technika, kuri pagal valstybinius numerius žaibiškai parodo, iš kur keliaujama.

„Iš akių dar niekas negali nustatyti, kokios savivaldybės gyventojas važiuoja. Turime specialų greitos patikros prietaisą, kuris parodo, kokioje savivaldybėje registruota mašina“, – paaiškino A.Motuzas.

Alfonsas Motuzas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos policijos viršininko teigimu, keliuose esantys pareigūnai labiau turi aiškintis, ar į Klaipėdą nemėgina patekti kitų – ne Klaipėdos rajono – savivaldybių gyventojai.

„Nes mes vis dar esame uždari. Tai reiškia, kad ir klaipėdiečiai negali išvažiuoti į kitas savivaldybes, pavyzdžiui, Kauną ar Šilutę. O Klaipėdos rajono gyventojai gali važiuoti bet kur, tik ne į tas savivaldybes, kurios yra uždaros“, – priminė A.Motuzas.

Su vėjeliu dabar į Palangą galės dumti visų tų savivaldybių gyventojai, kuriose judėjimo ribojimai yra panaikinti.

Kretingos, Šilutės ar Klaipėdos rajono gyventojai drąsiai gali važiuoti į pajūrį, tačiau klaipėdiečiams dar teks pakentėti be kurortų.

Nėra už ką bausti

Anot A.Motuzo, pareigūnai žmogiškai reaguoja, kai sustabdytas keliautojas paaiškina, kad važiuoja aplankyti vienišo savo giminaičio, kuriam reikalinga pagalba.

Jei Klaipėdos rajono gyventojai nuo šiol yra laisvi kaip paukščiai, galbūt rajono keliuose nebeliks policijos postų?

„Taktikos kol kas nekeisime. Postai bus mobilūs. Jie gali būti perkeliami rajono ribos link. Mums šis principas pasiteisino ir leido mažiausiomis sąnaudomis užtikrinti kontrolę. Be to, pastebime, kad pažeidimų ir tyčinių nusižengimų nėra. Jei būna įvykių, jie daugiau nutinka savaitgaliais. Tai daugiau susiję su pramogomis ir vykimu į pajūrį. O darbo dienomis žmonės važiuoja darbo klausimais“, – kalbėjo A.Motuzas.

Klaipėdos policijos vadas pasidžiaugė, kad dėl karantino taisyklių pažeidimų nusižengimų praktiškai nebepasitaiko, gyventojai ėmė elgtis tikrai drausmingai.

Postai liks

A.Motuzas patikino, kad policijos postų net ir rajono keliuose niekas nenaikins, tik jų paskirtis bus kiek kitokia – susijusi su eismo saugumo kontrole, prevencine patikra dėl keliaujančiųjų iš tų savivaldybių, kuriose galioja ribojimai.

„Jei klaipėdietis būtų sustabdytas prie Vilniaus ir sakytų, kad važiuoja pamatyti Valdovų rūmų, sostinės pareigūnai jo neįleistų. Tačiau prie Olando Kepurės klaipėdietis drąsiai gali važiuoti. O štai visi kiti, ne rajono gyventojai, teoriškai ir praktiškai į Klaipėdos miestą negalės patekti“, – vaizdžiai paaiškino A.Motuzas.

Iki balandžio 1-osios nesant būtinybei negalima išvykti ir atvykti į Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto ir rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto ir rajono bei Visagino savivaldybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

kkk

Kovotojai, jaunimo būriais pilna bent 18 val. parke Laukininkųg. o žmonės negali važiuot į kitus miestelius. Vadinas kovojam su covidu , juokdariai.

Budelis

Kada uz represines priemones bus teisiama si nevykeliu "vyriausybe"?

Anonimas

nauji kaimieciai NERIMSTA ! DDD
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS