Švarinimo sezonas: klaipėdiečiai registruojasi talkoms | kl.lt

ŠVARINIMO SEZONAS: KLAIPĖDIEČIAI REGISTRUOJASI TALKOMS

Šią savaitę prasidėjus švarinimo sezonui, klaipėdiečiai pamažu registruojasi talkoms. Kol kas iš užsiregistravusiųjų pirmauja mokyklos, užsirašė ir kelios bendruomenės.

Tikimasi, kad šylant orams daugės ir norinčiųjų prisijungti prie miesto gražinimo.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Sandros Dabrienės teigimu, nedidelį talkininkų skaičių galbūt lemia oro sąlygos.

"Pirmieji į talkas užsiregistravo kovo 28-ąją. Dažniausiai tai daro mokyklos. Šiuo metu iš viso jau užsiregistravo dešimt mokyklų, kultūros centro Žvejų rūmų bendruomenės namai ir Klaipėdos žalieji. Palyginti su ankstesnių talkų intensyvumu, šiais metais skaičiai kol kas maži. 2019 m. buvo užsiregistravę 68 dalyviai. Per karantiną, 2020 m., talkos nebuvo organizuojamos, o 2021 m. vyko minimalios. Tačiau ir dabar žmonės domisi, klausia, planuoja talkas balandžio pabaigoje. Veikiausiai aktyvumui įtakos daro ir oro sąlygos. Manau, kad pirmieji metai po karantino – laisvesni, talkų bus mažiau, bet po to ir vėl įsivažiuosime, talkos suintensyvės", – kalbėjo S.Dabrienė.

Balandžio pradžioje Miesto tvarkymo skyrius parengė miesto teritorijų, kurias būtina tvarkyti, sąrašą.

Talkininkai ir patys gali pasirinkti viešąją teritoriją, kurią nori sutvarkyti. Tokių iniciatyvų jau yra.

Neseniai "Facebook" grupėje "Melnragės bendruomenė" viena klaipėdietė pasiūlė surengti talką ir sutvarkyti netoli gyvenamųjų namų esantį šabakštyną, kuriame – kažkieno paliktas čiužinys, baldų dalys, maišeliai, pilni atliekų.

Pavasariui įsibėgėjant, bus planuojamos ir kitos talkos. Viena populiariausių Lietuvoje – "Darom", kurios metu visų mokyklų moksleiviai bus kviečiami prisijungti prie aplinkos švarinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS