Švėkšnos miškuose pastebėjo mešką? | kl.lt

ŠVĖKŠNOS MIŠKUOSE PASTEBĖJO MEŠKĄ?

Tinklalapyje biomon.lt medžiotojai šiemet viešino ne vieną meškos fiksaciją, tačiau žvėrys iki Vakarų Lietuvos dar nebuvo atklydę.

Šilutės rajone sujudimas dėl pastebėtos meškos. Gyventojai aptarinėja žinią, kad esą medžiotojų įrengta vaizdo stebėjimo kamera užfiksavo mešką.

Žvėrį užfiksavo medžiotojų klubo „Ąžuolas“ nario pastatyta kamera 23 valandą Švėkšnos apylinkių miškuose tarp Vilkų Kampo ir Bliūdsukių kaimų.

Kol kas tai pirmas toks pamaryje fiksuotas meškos apsilankymas. Šiais metais meškas medžiotojai fiksavo tik Biržų, Panevėžio, Utenos apskrityse.

Vis tik viešumoje pasklidusi meškos fiksacija kelia klausimų. Apie retą įvykį medžiotojai biologinės įvairovės duomenų bazėje „biomon.lt“ iki šiol nepranešė.

Nuotraukoje, kurioje esą yra užfiksuota meška, matyti visai kita, 2015 metų data.

Iš kur galėjo atklysti žvėris, sunku nuspėti. Tačiau daugiau nei prieš dešimt metų klaipėdiečių šeima dienraščiui „Klaipėda“ yra liudiję, kad savomis akimis regėjo mešką Švėkšnos miškuose.

Žmonės tą kartą važiavo automobiliu nuo Saugų pusės Švėkšnos link. Staiga skersai kelio išniro meška. Žvėris kelią kirto skubėdamas ir pradingo miško tankmėje, tad nufotografuoti žmonės meškos nespėjo. Tačiau apie matytą vaizdą papasakojo žurnalistams.

Vakarų Lietuvoje šių žvėrių kol kas oficialiai niekas nebuvo fiksavęs. Tinklalapio „biomon.lt“ duomenimis, lokys į šalies gilumą buvo atklydęs tik pernai. Gyvūno pėdsakai fiksuoti Raseinių rajone.

Klaipėdos krašto medžiotojai liudija, kad šių metų žiema buvo itin palanki visiems žvėrims. Vilkų ir lūšių pėdsakai byloja, kad žvėrių miškuose tik gausėja. Didėja stirnų ir briedžių skaičius.

PAPILDYTA. Medžiotojų būrelio narys Vidas Mauricas portalui patikslino, kad nuotraukoje fiksuota data sistemoje liko po kameros gedimo. Medžiotojas ne tik užfiksavo mešką vaizdo stebėjimo kamera, bet ir apžiūrėjo miško paklotę, kur rado pėdsakus. Naktį meškos pėdų įspaudus buvo sutrypę šernai, bet vieną pėdsaką pavyko rasti.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Varztas

Gal ta lepeckoji pastebejo Sveksnos sanatorijos gyventojai.

z

manau naujas Rusijos ginklas

Fufaike

Piz.da tai meškai.musu medžiotojai-buduliai sues
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS