Švenčių šurmulys uostamiestyje baugino gyvūnus: slėpėsi ir tarp lentynų parduotuvėje | kl.lt

ŠVENČIŲ ŠURMULYS UOSTAMIESTYJE BAUGINO GYVŪNUS: SLĖPĖSI IR TARP LENTYNŲ PARDUOTUVĖJE

Uostamiestyje per triukšmingas šventes iš namų bėgo augintiniai, daugiausia – šunys, pasitaikė ir viena kita katė. Nepaisant to, gyvūnų prieglaudos atstovė tikino, jog šie metai – neįprastai ramūs – mažai ne tik iš namų pabėgusių gyvūnų, bet ir leidžiamų fejerverkų.

Slėpėsi tarp lentynų

Socialiniuose tinkluose pasirodė įrašų apie Klaipėdoje ir rajone pasprukusius keturkojus. Keli jų buvo užsukę į parduotuves, vienas slampinėjo po salę, kitas pasislėpė tarp lentynų. Abu šunys buvo sugrąžinti į namus.

Gyvūnų prieglaudos „Būk mano draugas“ vadovė Galina Kučinskienė pasakojo, kad šuns pabėgimas į parduotuvę nesusijęs su fejerverkais, mat šuo tiesiog ieškojo savo šeimininko.

„Šuo paprasčiausiai išėjo ieškoti šeimininko. Labai kultūringas, inteligentiškas gyvūnėlis. Su fejerverkais tai nesusiję“, – pasakojo pašnekovė.

Anot prieglaudos atstovų, šuo parduotuvėje problemų nesukėlė, elgėsi ramiai ir išvestas į lauką.

Apie kitą pasimetėlį gruodžio 31-osios vakarą buvo rašyta „Facebook“ paskyroje „Žvejybos uosto rajono kaimynai“. Moteris įkėlė šuns, besislepiančio Naikupės g. esančioje parduotuvėje tarp lentynų, nuotrauką. Netrukus į šį įrašą sureagavo šuns šeimininkė ir keturkojį pasiėmė.

Kai kurie taip ir neatsirado

Pabėgusių šunų pasitaikė ir Giruliuose. Buvo skelbiama, kad ten laksto raudonai aprengtas šuniukas, kurio nepavyksta pagauti. Vėliau rašyta, kad jis taip pat grįžo namo.

Artėjant Naujiesiems socialiniuose tinkluose tokių įrašų padaugėjo.

„Dingo katinas Debreceno g. 55. Gal kas matėte?“ – klausė klaipėdietė.

„Antroje Melnragėje (prie stotelės) pasimetęs šuo, bėgioja miško pusėje“, – rašė kita.

„Dingo šuo Rumpiškės gatvėje“, – rašė dar kita moteris, vėliau paskelbusi, kad šuo jau atsirado.

O du šunys dar neatsirado.

„Vis dar ieškome savo šuniukų, jie buvo pastebėti Švėkšnoje, žvyrkelyje nuo gaisrinės. Labai prašome, jei pastebėsite, sulaikykite bent 15 minučių, kad spėtume atvykti“, – prašė moteris.

Patarimas – nevesti į renginius

Kiek įtakos šiems pabėgimams turėjo naujamečiai fejerverkai, galima tik spėlioti. Tačiau G. Kučinskienė tikino: jeigu fejerverkų apskritai nebebūtų, tikrai neprieštarautų – ramiau jaustųsi tiek žmonės, tiek gyvūnai.

„Kaip nekeista, šiemet visos šventės praėjo labai ramiai. Fejerverkų iš tikrųjų buvo mažiau, per Kūčias ir Kalėdas buvo tyla, per Naujuosius fejerverkų buvo. Jeigu visai nebūtų fejerverkų, mes tikrai nesupyktume“, – sakė G. Kučinskienė.

Gyvūnų prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ vadovė Simona Šakinytė taip pat patvirtino, kad Klaipėdoje ir rajone pabėgusių gyvūnų šiemet tikrai mažiau.

Nei laiškų, nei skambučių nesulaukėme.

„Nei laiškų, nei skambučių nesulaukėme. Sakyčiau, kad ne padaugėjo, o pamažėjo“, – teigė pašnekovė.

Pažymima, kad gyvūnų nereikėtų vestis į renginius, kuriuose šaudomi fejerverkai.

„Suprantama, šuo yra šeimos narys, jis visur dalyvauja, bet yra renginių, kur galėtų ir nedalyvauti. Mano patarimas – nesužmoginkite gyvūnų“, – sakė S. Šakinytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to-na

NIEKAS nesivėdė šunų į parduotuvę. SKAITYKIT tekstą, o tik po to komentuokit.

to-Anonimas

vata, rašyk lietuviškai ir BE klaidų. Jei esi lietuvis, kaip supratau-baigei 3 klases ir -spyris į užpakalį.

to-na

jūs LABAI NETEISI. Kaip yra visokjių žmonių, taip ir visokių šunų. Yra NEMAŽAI šunų, kurie BIJO feierverkų. Jie dėl to NEKALTI. Priežasčių būna DAUG. Tik rūpestingi, MYLINTYS savopgyvūnus šeimininkai , nesiveda šunųį lauką per feijerverkus, netrukus-po jų ir į parduotuves ir t,.t. Palieka namuose, užleidus užuolaidas, žaliuzes ir t.t. Ar būna su jais. Pratina prie stiprių garsų ir t.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS