Šventiniam laikotarpiui ruošiasi kaip išmano: Kalotė – it atskira respublika? | kl.lt

ŠVENTINIAM LAIKOTARPIUI RUOŠIASI KAIP IŠMANO: KALOTĖ – IT ATSKIRA RESPUBLIKA?

Šalia Klaipėdos miesto ribos įsikūrusi Kalotės gyvenvietė nusprendė savaip pasiruošti šventiniam laikotarpiui. Oficialiai karantino nuo uostamiesčio prekybos centrų atskirti žmonės ėmėsi išgyvenimo klausimus spręsti savaip.

Skanėstai Kūčioms

Socialinio tinklo "Facebook" paskyroje kalotiškiai surašė, kurie kaimynai ką siūlo, kuo gali padėti, ką parduoda.

Šiame rajone įsikūrę nemažai žmonių, turinčių smulkius verslus, tad siūlyta į namus atgabenti įvairiausių Kalėdų stalui būtinų produktų.

Viena vietinė kulinarė sakė galinti paruošti užkandžių.

"Akropolis" uždarytas, tačiau vis dar turime galimybę iškepti kruasanų, kibinų, kanelių, kišų. Taip pat pyragus "Medutį", "Napoleoną". O savo salotų receptukais galiu dalytis", – rašė smulki verslininkė.

Tai būdas išgyventi sudėtingą laikotarpį.

Produkcijos tuoj pat pasiūlė ir ėriena bei aviena prekiaujantis gyventojas. Ekologiškos ėrienos kilogramas parduodamas už septynis eurus, avienos – už šešis.

Prisijungė paslaugas augintiniams teikianti gyventoja. Moteris priminė, kad ne tik prekiauja pašaru šunims, bet ir juos kerpa.

Nuramins astrologė

Feisbuke buvo paskelbti ir santechniko, kurio paslaugų per šventes bet kam gali prireikti, kontaktai. Savo telefono numerį įrašė ir techninę pagalbą kelyje teikiantis žmogus.

Likusiuosius be dovanų artimiesiems žada išgelbėti kita prekeivė.

"Parduotuvės uždarytos, paštomatai užkišti, kurjeriai apkrauti. Galiu pasiūlyti keletą dovanų idėjų – kvapnios žvakės, difuzoriai, žvakidės ir vazos. Visos prekės gražiose dėžutėse. Sutarsime, kaip saugiai išsiųsti ar perduoti", – karantino reikalavimus priminė moteris.

Atsirado net tokių, kurie gali parduoti rankų darbo papuošalų, natūralaus medaus ir kitų jo produktų.

Kūčių stalui prekeiviai siūlė virtų ir šaldytų vėžių, iš Ispanijos atvežtų tunų, aštuonkojų, kalmarų, kitų jūros gėrybių.

Kitas prekybininkas gali atvežti džiovintų vaisių, sėklų ir riešutų.

Karantino išvargintus kalotiškius gali nuraminti ir vietinė astrologė.

"Sudarau astrologines prognozes, gimimo horoskopus, atsakau į rūpimus klausimus. Kainos nesikandžioja, o atsakymai suteikia žinių ir nuramina", – tikino skelbimo autorė.

Ieškojo mašinų meistro

Vyriška auditorija feisbuko grupėje ėmė teirautis, ar yra tokių, kurie tvarkytų automobilių kėbulus. Deja, meistrų neatsirado.

Apie teikiamas paslaugas pasiskelbė ir tie, kurie užsiima patalpų bei paviršių dezinfekcija. Kiti specialistai tikino galintys konsultuoti ir kenkėjų kontrolės klausimu.

Atsirado tokių, kurie pasiūlė nupjauti žolę kieme, ištikus bėdai, pagelbėti su stogo danga.

Kalotiškis Aurimas Mockus tikino, kad kaimynų bendruomeniškumas padės išgyventi karantiną.

"Labiau skatiname grupėje dalytis informacija apie savo asmeniškai sukurtą ar ekologišką produkciją. Tai būdas išgyventi sudėtingą laikotarpį. Didieji prekybos centrai uždaryti, o mes savo gyvenvietėje teturime vieną parduotuvę", – sakė A.Mockus.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Fainuoliai

Puiki ir draugiška bendruomenė, ir vagis gerai gaudė. Puiku

aibe

Nuo kada ponaitis mockus yra kalotiškis??? gyvenana Purmaliuose, tai logiška kad butu Purmalas. :))

Andrelis

Savartyno rajonas niekada nebus miestu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS