Šventiniu rūbu pasidabinusi Klaipėda laukia svečių | kl.lt

ŠVENTINIU RŪBU PASIDABINUSI KLAIPĖDA LAUKIA SVEČIŲ

Didžiųjų metų švenčių renginiai įsisiūbuos jau šį savaitgalį. Miestas pasirengęs svečių sutikimui, kurie, kaip tikinama, neturės čia kada nuobodžiauti. Vis dėlto viešbučiuose yra rezervuota kur kas mažiau vietų, nei tikėtasi.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė neslėpė, kad šventiniu laikotarpiu į pajūrį atvažiuoti išties verta ne tik dėl išskirtinės miesto eglutės, bet čia planuojama labai daug įvairių renginių.

Yra numatyta daug įvairių spektaklių bei koncertų, ekskursijų, jau nekalbant, apie paprasčiausią pabuvimą prie jūros. 

"Kalbant apie šį savaitgalį, tai tiek Šv. Jono bažnyčios vietoje, tiek Teatro aikštėje vyks įvairūs pasirodymai. Yra numatyta daug įvairių spektaklių bei koncertų, ekskursijų, jau nekalbant, apie paprasčiausią pabuvimą prie jūros. Tikrai yra ką veikti Klaipėdoje", – tikino R.Savickienė.

Ne ką mažiau veiklos svečių ir klaipėdiečių laukia ir kalėdinį savaitgalį.

Tačiau svečių, kurie ketina apsistoti viešbučiuose, kol kas nėra labai daug, turbūt todėl, kad Kalėdos – labiau šeimos šventė, kuri dažniausiai švenčiama namuose.

Šventėms viešbučiai rezervuoti nuo 30 iki 60 procentų.

"Kai kurie viešbučiai gruodžio 24–25 dienomis net nedirbs, dirbs tik 26 dieną. Bet šiaip šventėms viešbučiai rezervuoti nuo 30 iki 60 procentų. Daugiau užsakymų jie turi Naujiesiems metams, negu Kalėdiniam laikotarpiui, bet viešbučiai tikrai svečių turės ir daugiausiai tie, kuriuose yra kavinės, restoranai ir planuojami šventiniai renginiai", – teigė R.Savickienė.

Kol kas viešbučiai žiemos periodu užsakymų sulaukia prieš dvi dienas.

Be to, šiemet tos šventės labai trumpos, nes sutampa su savaitgaliu, todėl, manoma, kad tai irgi galėjo turėti tam tikros įtakos, renkantis keliones į pajūrį.

"Mes patys organizuosime skirtingas ekskursijas, viena jų bus "Maža didelių Kalėdų verta". Turime ir kitą ciklą ekskursijų, kuris vadinasi "Dovana miestui". Jose miestas yra pristatomas per tradicijas, per šventinę prizmę, kaip anksčiau čia būdavo švenčiamos Kalėdos", – kalbėjo R.Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS