Šventojoje – paslaptingas obeliskas? | kl.lt

ŠVENTOJOJE – PASLAPTINGAS OBELISKAS?

Šią žiemą internautai dalijosi pranešimais apie įvairiose pasaulio vietose mįslingai atsirandančius metalinius objektus. Šventosios gyventojai, miesto centrinėje aikštėje išvydę naujai pastatytą laikrodį, iš karto jį praminė paslaptinguoju obelisku.

Fantazijos nestokojantys pajūrio gyventojai socialiniuose tinkluose taip pavadino miestelio centre atsiradusį laikrodį. Matyt, įžvelgė formos panašumų su objektais, užfiksuotais įvairiuose pasaulio kraštuose.

Pernai gruodį internete plito nuotraukos, kuriose matyti, kad saloje prie pietinių Anglijos krantų pastebėtas spindintis metalinis obeliskas, panašus į tuos, kurie buvo rasti JAV ir Rumunijoje. Sąmokslo skleidėjams šie monumentai sukėlė fantazijų audrą.

Tačiau į šiuos mistinius statinius Šventojoje pastatytas obeliskas panašus tik smailia viršūne.

Iš tiesų tai kartu su aikštės rekonstrukcija buvęs suprojektuotas miesto laikrodis.

Atnaujinta aikštė visuomenei buvo pristatyta dar praėjusių metų rugpjūtį.

Šventosios centrinė aikštė jau iš tolo akį traukia išskirtiniais grindinio raštais, kurie tapo pagrindiniu jos akcentu.

Aikštės grindinio raštas padabintas etnografiniais elementais, atkartojančiais šventojiškiams būdingus austų tautinių juostų raštus. Tokiais raštais buvo papuoštas ir laikrodis.

Neįprastas savo forma ir grindinio fontanas, įrengtas aikštės priekyje: vanduo sruvens tarp iš grindinio „išaugintų“ akmenų. Projektuojant aikštę siekta atkartoti ne tik pajūrio reljefą, bet ir Baltijos pajūriui būdingus didelius akmenis.

Į atnaujintos aikštės vaizdą puikiai įsilieja ir čia įrengtas paviljonas – pastatas tarsi išauga iš pačios aikštės ir sudaro su ja nedalomą visumą. Paviljonas numatytas kultūros ir turizmo informavimo reikmėms, dalis objekto – sanitariniams mazgams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Saulė

Geriau negu nieko ,bet taip pigiai atrodo galima buvo viską sukurti gražiau .Labai laukėme aikštės ,bet rezultatas šiek tiek nuvylė.

Klp

Puiki, funkcionali, šiuolaikiška aikštė. Laikrodis galėjo būti jaukesnis

Anonimas

zurnaliste abejoja ... ne pirma karta klausinejama skaitytoju
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS