Tarša Salantuose: po žeme – krūva statinių teršalų ir akumuliatoriai | kl.lt

TARŠA SALANTUOSE: PO ŽEME – KRŪVA STATINIŲ TERŠALŲ IR AKUMULIATORIAI

Teršalų šaltinio paieškos Salantų miestelyje pribloškė ekologinės nelaimės tyrėjus. Paaiškėjus, kad Salanto upelis galėjo būti užterštas atitekančiu drenažo vandeniu iš vienos sodybos, kariškiai metalo detektoriais ištyrinėjo jos sklypą.

Tai, kas buvo aptikta po žeme, – šokiruoja.

Žemaitės gatvėje žemėje rastos užkastos dar trys talpyklės su taršos produktais ir 48 akumuliatoriai. Aštuoni indai po 200 l dar rasti ir ūkiniame pastate, iškrausčius ten buvusį metalo laužą. Kas šiose talpyklėse, dar aiškinamasi.

Praėjusią savaitę nelaimės likvidatoriai po žeme buvo aptikę dvi 200 l talpos metalines statines, sklidinas krosnims kūrenti skirto dyzelino. Laimei, jos nebuvo prarūdijusios.

Kretingos savivaldybės nuotr.

Tada aptikta ir mažesnių statinių – po žeme rastos dar trys apie 20–30 l talpyklės, iškastas ir vienas maždaug 100 litrų bakas su galimais taršos produktais – tepalais.

Sklype po žeme buvo dar trys talpyklės po 200 litrų, iš kurių viena buvo tuščia, o iš kitų sunkėsi skystis, panašus į benzino ir vandens mišinį.

Kretingos savivaldybės nuotr.

Teršalai iš rastų talpyklių ir iš iškastų duobių, kuriose buvo susikaupęs užterštas gruntinis vanduo, išsiurbti ir išvežti utilizuoti.

Vakar iš netoli ekologinės nelaimės zonos gyvenančių žmonių sodybose esančių šulinių paimti vandens mėginiai. Kol laukiama tyrimų rezultatų, bendrovė „Kretingos vandenys“ į Salantų seniūniją atvežė geriamojo vandens taroje.

GALERIJA

  • Tarša Salantuose: po žeme – krūva statinių teršalų ir akumuliatoriai
  • Tarša Salantuose: po žeme – krūva statinių teršalų ir akumuliatoriai
  • Tarša Salantuose: po žeme – krūva statinių teršalų ir akumuliatoriai
Kretingos savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

r>to r

Gresia ir skirta Lietuvoje yra didelis skirtumas. O dėl žinojimo SSS labai teisingai parašė. Tad nėra ko pridėti.

S.S.S.

naujieji sodybos šeimininkai įsigiję sodybą nieko tikrai apie tai negalėjo žinoti. Čia iš rusų laikų senųjų šeimininkų palikimas ir tokių vietų Lietuvoje labai daug. Nes ankščiau sąvartynų nebuvo tai viską užkasavo po žeme. Kad ir Maciuičių kaime šalia Gargždų senoliai pasakojo, kad yra užkastos tonos akumuliatorių, bet dabar kaip viskas apstatyta gyvenamais namais niekas ir nesužinos kur tai tiksliai, gal irgi kažkuriame sklype.

to r

Grigeo šiaip gresia 48 mln. bauda. O tokių nieko nežinančių ir Grigeo pilna.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS