Teatro aikštėje vėl dalys eglišakes | kl.lt

TEATRO AIKŠTĖJE VĖL DALYS EGLIŠAKES

Antradienį, gruodžio 20 d. 15 val. Teatro aikštėje vyks tradicinė eglišakių dalijimo akcija "Parsinešk Kalėdas į savo namus".

Kaip ir kasmet, klaipėdiečiai galės nemokamai pasiimti miškininkų dovanotų eglišakių ir šventiškai pasipuošti namus Kalėdoms.

Aplinkos ministerija pranešė, kad ši tradicija tapusi akcija ne tik atgaivina namus ir džiugina gyventojus, bet ir skatina tvarų miško išteklių naudojimą – akcijos metu išdalijama apie 100 tūkst. eglišakių.

Žiemos laikotarpiu Valstybinių miškų urėdija taip pat stiprina miškų apsaugą, organizuodama įvairias prevencines priemones – visuomenės informavimą, švietimą, reidus, skirtus miško pažaidų užkardymui.

Eglišakių akcija vyksta jau 16 metų, praleista tik karantino laikotarpiu.

Pernai eglių šakos buvo dalijamos Gargždų, Klaipėdos, Kretingos ir Palangos centrinėse miesto aikštėse.

Žmonių į šią akciją susirenka išties daug, kai kurie ima net po kelias eglišakes artimiesiems ar draugams.

Tikinama, kad šakų užteks visiems, kadangi miškininkai jų paruošę daug.

Pernai eglių šakų dalijimas Klaipėdoje truko apie valandą, per kurią jų buvo išdalyta per tūkstantį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

yja

o klaipėdiečiams klausimas:tom šakom gal savo kelius nusivalysit?... Nes net centrinės gatvės nevalytos, visur sniego vėpūtynai, o jau apie priemiesčius tai iš vis neišvažiuojami. Net aplink savo trobas tingit nusikast sniegą, ir prie eglės miesto centre vien sniegynai vaikų kojytėm nutrypti. Buvom šeštadieni, tai nei juoktis nei verkt jūsų kelius išvydus. Kaip praeitam šimtmety...

yja

berods ryt nuo 15 iki 17 val. prie Kauno raj savivaldybės, jei niekas nepasikeitė

tai cia

gera zinia kaunieciams gales vykti i klaipeda eglisakiu nemokamai, o kur kaun e dalina gal kas zinot, ar kai bus isdalinta tada parasysit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS