Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro prieigos švies naujumu | kl.lt

KLAIPĖDOS VALSTYBINIO MUZIKINIO TEATRO PRIEIGOS ŠVIES NAUJUMU

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras keičia uostamiesčio centro veidą. Šviesus ir naujas bus ne tik teatro pastatas, bet ir jo prieigos.

Jau kurį laiką šaligatvio dalis prie Atgimimo aikštės išrausta technikos, darbininkai ne tik išmontavo senąsias plyteles, bet ir iškasė giloką duobę.

Praeiviai žvilgčioja ir svarsto, kaip atrodys ši vieta. Svarstymus ir abejones išsklaidė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė.

Pasak jos, šaligatvis liks tokio pat pločio ir ilgio, kaip buvo.

Vis tik skirtumas bus neabejotinai žymus – visos Muzikinio teatro prieigos bus šviesesnės. Naujas bus visas šaligatvis iki pat Liepų gatvės pradžios.

Naujovė: balto granito plokštės papuoš teatro prieigas. / D. Janauskaitės nuotr.

Arčiau įėjimo į teatrą jau įrengta dalis šio šaligatvio. Todėl akylesni praeiviai gali suprasti, kad taip atrodys jis visas.

Klojamos šviesaus granito plokštės yra kur kas storesnės ir didesnio formato nei senosios plytelės. Šviesiame take išryškės tamsiai raudonų plytelių juosta, ko gero, ji bus skirta dviratininkams.

Šiuo metu darbininkai kloja pagrindą arčiau gatvės, vėliau šią vietą jie užleis pėstiesiems ir sutvarkys šaligatvį prie pat pastato.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras įkurtuves planuoja kitų metų kovo pabaigoje. Neabejojama, kad iki tada bus atnaujintos ir jo prieigos.

Dabar pėstiesiems jokios kliūties nėra, o autobusų stotelė kol kas perkelta arčiau Biržos tilto, ten, kur jau šviečia naujosios granito plokštės.

Tikėtina, kad per laiką baltos plokštės papilkės. Ar jos bus labai teplios, parodys laikas.

GALERIJA

  • Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro prieigos švies naujumu
D. Janauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Dūnis

Visur klojamas granitas ir iš vieno tiekėjo tai yra Arsenalo parduotvės, akivaizdi varkė.

o

kaip kitaip... nieko naujo, dviračiai vėl važinės ant kulnų pėstiesiems, jiems palikta centrinė, pati patogiausia šaligatvio dalis... o kad juos numes nuo šaligatvio jau ir svajoti neverta...

RB

Ir vel medzius naikins?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS