Tęsia tradiciją: sveikuoliai ners į jūrą | kl.lt

TĘSIA TRADICIJĄ: SVEIKUOLIAI NERS Į JŪRĄ

Pirmąją naujųjų metų dieną sveikuoliai vėl pasiryžę nerti į ledinį jūros vandenį – Melnragėje ir Palangoje. Taip jie paminės Pasaulinę ruonių dieną. Šios tradicijos laikomasi jau daugiau nei 30 metų, nepaisant oro ir aplink siaučiančių ligų.

"Pirmąją naujųjų metų dieną kviečiame visus nerti į ledinį vandenį. Kodėl? Nes Pasaulinė ruonių diena. Susitiksime sutikę naujus metus ir pradėsime juos energingai, gera nuotaika ir pilni energijos", – skelbiama Lietuvos sveikuolių sąjungos puslapyje.

Susitiksime sutikę naujus metus ir pradėsime juos energingai, gera nuotaika ir pilni energijos.

Šįkart sveikuoliai nusiteikę nerti Vilniuje (Balsio ežere), Kaune (Lampėdžiuose prie pirtelės), Kauno rajone (Kūjagalvių kaime), Klaipėdoje (Pirmojoje ir Antrojoje Melnragėje), Palangoje (prie jūros tilto), Alytuje, Panevėžyje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Elektrėnuose, Radviliškyje, Kelmės rajone, Žagarėje, Utenoje ir Druskininkuose.

O tradicinės Palangos ruonių maudynės vyks vasarį, tada visi sveikuoliai bus kviečiami į pajūrį masiniam nėrimui į Baltiją.

Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas 28-erių Simonas Dailidė sveiku gyvenimo būdu ir maudynėmis žiemą užsiima jau dešimtmetį. Jis tikina, jog ir šįkart šito malonumo neatsisakys.

Ką pasakyčiau skeptikams? Na, tegul jie nelenda į tą vandenį. Apie šalto vandens naudą kalbėti nebėra prasmės, visi tą žino.

"Pernai ir karantinas buvo, bet nesukliudė mūsų renginiui. Gal dabar tai vyksta individualiau, bet būname gryname ore, atstumai dideli, tad didelės rizikos užsikrėsti COVID-19 nėra. Sausio 1-ąją ruonių maudynės vyksta ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Tai tokia sveikuolių solidarumo diena. Ką pasakyčiau skeptikams? Na, tegul jie nelenda į tą vandenį. Apie šalto vandens naudą kalbėti nebėra prasmės, visi tą žino", – tikino S.Dailidė.

Pastaraisiais metais maudynės žiemą esą labai išpopuliarėjo, tačiau dar daugiau tokių, kuriems smalsu paspoksoti į besimaudančiuosius lediniame vandenyje.

"Daugelio galvose vis knibžda mitai apie ruonių maudynes. Pamenu, man vis sakydavo, kad savo gerą vietą nušalsiu, kad vaikų neturėsiu, o štai prieš septynis mėnesius mano žmona pagimdė dvynukus. Tai puikus įrodymas, kad bobučių paskalos mūsų neveikia", – šypsojosi S.Dailidė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jeigu nesi

užsigrūdinęs ir nesimaudai jūroje nuolat, tokie nėrimai į jūrą visiškai sunaikina imunitetą.Įrodyta.

kuklus

Kokie čia sveikuoliai? Jei darai dėl reklamos - tai jau abejotina sveikata. Aš viską darau sau - ir maudydavausi reguliariai iki gruodžio, ir kitaip ekstremaliai savo amžiui sportuoju, bet nesireklamuoju, nedalyvauju jokiuose bandos renginiuose. O kam reikalinga banda - ar kad ne taip baisu būtų, ar kad nualpus būtų kam traukti lauk, o gal bandoje šilčiau?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS