Tikintieji aukoti galės ir banko kortele | kl.lt

TIKINTIEJI AUKOTI GALĖS IR BANKO KORTELE

Klaipėdos Švenčiausiosios Mergelės Marijos, Taikos Karalienės parapija tampa viena moderniausių ne tik Klaipėdoje, bet ir Lietuvoje. Šioje bažnyčioje jau galima aukoti ne tik banknotus ar monetas, bet ir banko kortele.

Saulės baterijas ant stogo ketinantys įsirengti, mišias internetu transliuojantys bei kitų naujovių nesikratantys maldos namai trečiadienį įsigijo dar vieną modernų įrenginį – elektroninę aukų dėžutę.

"Swedbank Lietuva" pasiūlė mums įrenginį, kuris susietas su parapijos sąskaita. Rinkliavos metu žmonės galės aukoti ne tik grynuosius pinigus, bet ir priglausti banko kortelę. Aukotojas galės pasirinkti 2, 5 ar 10 eurų auką. Šis daiktas yra nešiojamas, atskiro krepšelio jau nereikės nešioti. Mums tai – eksperimentas, žiūrėsime, kaip jis pasiteisins. Nemažai žmonių šiuo metu grynų ir ypač smulkių pinigų neturi. Šis įrenginys – alternatyva paaukoti greitai ir patogiai", – paaiškino parapijos klebonas Mindaugas Šlaustas.

Nemažai žmonių šiuo metu grynų ir ypač smulkių pinigų neturi. Šis įrenginys – alternatyva paaukoti greitai ir patogiai.

Kunigas prisiminė panašų įrenginį matęs Lenkijoje vykusioje parodoje "Expo Sacrum", ten buvo demonstruojami stacionarūs elektroniniai įrenginiai, kur, pasirinkus sumą, galima taip pat aukoti bažnyčiai.

Kol kas kortelių skaitytuvo bažnyčia nėra įsigijusi, kad juo naudojantis būtų galima mokėti ir už mišias.

Reikia ir pasvarstyti, ar įrenginio nuomos mokestis nebus pernelyg brangus.

Klebonas atviravo neretai sulaukiantis klausimo, ar galima sumokėti kortele. Mišias jau dabar galima užsisakyti per parapijos internetinę svetainę, o auką už tai pervesti bankiniu pavedimu.

"Elektroninis įrenginys prisidės prie pinigų apskaitos ir skaidrumo, bet svarbiausia – žmonių patogumui. Šiuo metu, kai daugelis dalykų persikelia į elektroninę erdvę, ir mums svarbu prisitaikyti prie aktualijų ir žmonių, kurie norėtų bažnyčioje aukoti banko kortele, o ne grynaisiais. Bankas mums prietaisą nuomoja pagal sutartį už tam tikrą mokestį. Džiaugiamės tokia banko iniciatyva", – kalbėjo parapijos klebonas.

GALERIJA

  • Tikintieji aukoti galės ir banko kortele
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (32)

ERIKAS

Tai, po kiek opijus liaudžiai?...

Anonimas

Baznycia pats seniausias melas istorijoje..

S.S.S.

ir aplamai bažnyčias turėtų išlaikyti tik jų parapijiečiai, o ne savivaldybės ar valstybė. Per daug jie ten gerai gyvena. Kodėl iš visų mokesčių mokėtojų pinigų turėtų būti remiamos bažnyčios?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS