Trys savivaldybės prašo visoje šalyje skelbti ekstremalią situaciją dėl sausros | kl.lt

TRYS SAVIVALDYBĖS PRAŠO VISOJE ŠALYJE SKELBTI EKSTREMALIĄ SITUACIJĄ DĖL SAUSROS

Ekstremalią situaciją dėl sausros savo teritorijose paskelbusios Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų savivaldybės Vyriausybės prašo ekstremalią situaciją skelbti visoje šalyje.

Tai BNS trečiadienį patvirtino Klaipėdos rajono mero patarėjas Jevgenijus Bardauskas. Anot jo, prašymas adresuotas Nacionaliniam krizių valdymo centrui, Žemės ūkio ministerijai ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui.

Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis BNS trečiadienį teigė, kad savivaldybė tikrai kreipsis į Vyriausybę dėl ekstremalios situacijos skelbimo visoje Lietuvoje: „Yra parašytas, nežinau, ar šiandien, ar rytoj išsiųsime“.

Kretingos savivaldybė tokį prašymą išsiuntė antradienį, BNS teigė mero patarėjas Albertas Barauskas.

Klaipėdos ir Kretingos rajonuose ekstremali situacija dėl sausros paskelbta antradienį, Šilutės rajone – penktadienį, o pirmadienį ją paskelbė ir Rokiškio rajonas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas BNS sakė, kad ekstremalią situaciją dėl šios priežasties yra paskelbusi ir Plungės rajono savivaldybė, tačiau pati savivaldybė to nepatvirtina.

Klaipėdos ir Kretingos rajonų vadovai BNS anksčiau sakė, kad paskelbus ekstremalią situaciją tikimasi Vyriausybės pagalbos atlyginant žemdirbiams dėl sausros patirtus nuostolius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Net

juokas ima. Kokia sausra?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS