Ugniagesiai Klaipėdoje kačių iš medžių nebegelbės | kl.lt

UGNIAGESIAI KLAIPĖDOJE KAČIŲ IŠ MEDŽIŲ NEBEGELBĖS

Ugniagesiai gelbėtojai karantino metu dirba padidintos rizikos sąlygomis, nes kasdien yra priversti bendrauti su daugybe žmonių. Todėl kiekvienas pranešimas atidžiai analizuojamas, saugant darbuotojus atsisakoma tokių mažareikšmių darbų kaip kačių iškėlimas iš medžių.

Analizuoja pranešimus

Skambinančiųjų, kurie praneša ne tik apie gaisrus, vis dar būna.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadas Marius Garbenis patikino, kad reaguojama ne į visus iškvietimus.

Siekdami kaip įmanoma apriboti ugniagesių kontaktus su žmonėmis, į prašymus iškelti iš medžio katę ar išnešti sunkiasvorį ligonį nebereaguoja.

Labai norime, kad ugniagesiai neužsikrėstų, tai yra pagrindinis tikslas.

Ugniagesiai jau seniai deklaruoja, kad nėra nešikai, jie privalo atlikti pareigą tik tada, kai yra pavojus žmonių sveikatai ir gyvybei.

"Visuomenė tai turi įsisavinti ir suprasti. Mūsų pagrindinė misija – gelbėti žmones ir jų turtą nuo gaisrų. Mes nesame viso pasaulio gelbėtojai ir negalime atlikti funkcijų, kurios mums nepriskirtos. Kiekviena situacija yra skirtinga, todėl atidžiai tiksliname aplinkybes. Labai norime, kad ugniagesiai neužsikrėstų, tai yra pagrindinis tikslas. Jei atsitiktų kitaip, tektų palikti ir dezinfekuoti patalpas, o žmonės nebegalėtų dirbti. Kiekvieną dieną stebime gelbėtojų sveikatą, turime termovizorius ir juos naudojame. Buvo atvejų, kai sukarščiavusiuosius išsiuntėme namo", – paaiškino M.Garbenis.

Marius Garbenis / Redakcijos archyvo nuotr.

Nebesutinka kolegų

Kiekviena budinti ugniagesių pamaina dirba sustiprintu režimu.

Darbas organizuojamas taip, kad gelbėtojai kaip įmanoma mažiau bendrautų tarpusavyje. Priešingu atveju dėl bent vieno užsikrėtusiojo komanda netektų trijų ugniagesių pamainų.

Gavę pranešimą apie prašymą atlikti gelbėjimo darbus, pajėgų valdymo skyriaus pareigūnai ypač atidžiai aptaria ir svarsto, ar ugniagesiams važiuoti.

Savaitgalį jie vis dėlto padėjo išnešti ligonį, kuris dėl sąnarių ligos pats negalėjo nulipti laiptais, ir darė tai naudodami visas apsaugos nuo viruso priemones.

Kai kviečiama ne į gaisrą, o vykdyti kitų gelbėjimo darbų, ugniagesiai važiuoja ne gaisrine mašina, o kur kas mažesne, aprūpinta visomis apsaugos nuo užkrato virusu priemonėmis.

Pirmadienį iškviesti į namus surinkti iš sudužusio termometro išsiliejusį gyvsidabrį gelbėtojai jau vyko nedideliu automobiliu. Tokio darbo atsisakyti nebuvo galimybės, nes pagalbos prašiusioje šeimoje yra sergančių vaikų.

Sergančiųjų dar nedaug

Kaip ir visos valstybinės įstaigos, Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba administracijos darbuotojus išsiuntė dirbti namuose.

Tie, kurie liko darbo vietose, su interesantais tiesiogiai nebendrauja, administracijos durys užrakintos.

Dabar darbą baigusi ir ją keičianti pamainos nebesusitinka, patalpos dažnai dezinfekuojamos ir vėdinamos.

Dalis gelbėtojų taip pat priversti laikytis saviizoliacijos. Tai yra apsirgę žmonės bei grįžusieji iš užsienio.

Tokių ugniagesių visoje Klaipėdos ir Tauragės apskrityje tėra apie 10.

Kol kas savo darbą ugniagesiai atlieka be problemų, apsirgusieji sudaro mažą procentą.

M.Garbenis tikino, kad ir namuose esantys žmonės turi būti atsargūs naudodami elektros prietaisus. Jis atkreipė dėmesį į dezinfekcinio skysčio naudojimą. Šis yra itin degus, todėl žmonės turi labai atsakingai elgtis jį naudodami.

Degina žolę

Jau prasidėjo žolės deginimas, pievų gaisrai atitraukia ugniagesių pajėgas iš miesto.

Todėl ugniagesiai prašo gamtoje poilsiaujančius žmones elgtis ypač atsargiai su ugnimi.

Šeštadienį apie 17.30 val. uostamiestyje, Rusnės gatvėje esančioje sodyboje, gaisras kilo metaliniame garaže įrengtoje pirtyje. Išdegė medinė pirties apdaila, aprūko sienos ir lubos.

Tą pačią dieną Plungės rajone, Platelių miestelyje, gaisras kilo prie gyvenamojo namo priblokuotame garaže. Išdegė statinio pastogė, medinė perdanga, vandeniu sulietas pirmasis namo aukštas.

Penktadienio popietę Šilutės rajone, Vilkyčių kaime, degė vienos sodybos ūkinis pastatas. Nudegė jo stogas ir viduje laikytas šienas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kukudra

Dar nė vienas katinas medyje nerastas numiręs, kai mato, jog pagalbos neprisišauks, patys išlipa

Dinga

Tik nereikia iżeidinet ugnesiu, jie dirba tikrai sunkiom sąlygom. O jūs tik mokate kompe mygtukus spaudinet ir žmonės įžeidinėti, beja nekaltus. Ugniagesiams ačiū ir Dievo pagalbos.

Dinga

Ar ugnesiai turi buti katinu gaudytojais. Tegul tie kurie skambina patys po medžius karstosi. Ugnegesiai gelbėja žmonės ir jų turtą, net nematydami apie savo sveikatą ir gyvybę. Dėl katinuku galima kreiptis į gyvūnų apsaugos tarnybas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS